Fotó: ujpestfc.hu

Újabb Újpest-bejelentés: Serie A-csapattól hoztak haza magyar támadót - hivatalos

Bese Barnabás után a Fiorentina korosztályos csapatától érkező Dénes Adrián megszerzését is bejelentették a lila-fehérek.
Budai László 2024. június 11., kedd 16:09
Fotó: ujpestfc.hu
Bese Barnabás után a Fiorentina korosztályos csapatától érkező Dénes Adrián megszerzését is bejelentették a lila-fehérek.
Szerző: Budai László 2024. június 11., kedd 16:09

Az Európa Konferencia Liga-döntős és Serie A-ban szereplő Fiorentinától hozott haza magyar játékost az Újpest a most megszerzett Dénes Adrián személyében.

A 20 éves labdarúgó 2021-ben a Budapest Honvéd akadémiájáról igazolt a Fiorentina utánpótlásába, onnan másfél év után a Cesenához került kölcsönbe. Visszatértét követően 2023 nyarán, jó teljesítményének köszönhetően a firenzei együttes nagycsapatában is bemutatkozhatott felkészülési mérkőzésen.

- Ő egy fiatal, magyar játékos, aki előtt komoly jövő állhat és hosszú távon is segítségére lehet az Újpestnek és a magyar labdarúgásnak is. Meg szeretnénk adni neki az esélyt, hogy bizonyítson, és hogy lépésről lépésre be tudja verekedni magát majd a kezdőcsapatba - mondta róla az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Benczédi Balázs.

A fiatal szélső a firenzeiek Primavera-csapatával Olasz Kupa- és Szuperkupa-győzelmet is ünnepelhetett, emellett a magyar U18-as és U20-as válogatottban is szerepelt már.

Dénes a támadósorban több poszton is bevethető, az esetek nagy részében pedig – ballábas lévén – jobb oldali tükörszélsőt játszik. Sebessége és cselezőkészsége kiemelkedő, olaszországi neveltetése révén taktikailag érett - mutatta be új szerzeményét az Újpest, amely ma már bejelentett egy nagy igazolást Bese Barnabás szerződtetésével.

Olvastad már?
Az Újpest visszavásárolná a Viditől a korábbi magyar játékosát
A Csakfoci úgy tudja, hogy az Újpest szívesen látná újra soraiban Katona Mátyást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz