Fotó: molkupa.hu

Újabb NB I-es edző jövőjéről tettek fontos bejelentést - hivatalos

Hivatalossá vált, hogy további egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését a ZTE vezetőedzője.
Nyikes Zoltán 2023. május 26., péntek 12:46
Fotó: molkupa.hu
Hivatalossá vált, hogy további egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését a ZTE vezetőedzője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 26., péntek 12:46

Két héttel ezelőtt a Zalaegerszeg sportigazgatója, Sallói István elárulta, hogy teljesen elégedettek Boér Gábor munkájával és ő az egyedüli jelölt a vezetőedzői posztra. Ugyan azt is hozzátette akkor, hogy megállapodás egyelőre nincs, a pénteki napra azonban már ez is megszületett, így a ZTE hivatalosan is bejelentette, hogy a kupagyőztes szakember folytatja a munkát a kispadon.

A klub Boér mellett Makra Zsolt asszisztensedzővel is egy plusz egyéves szerződést kötött.

Mint ismert, Boér április végén vette át a csapat irányítását azzal a céllal, hogy az együttes megnyerje a MOL Magyar Kupát, valamint biztosítsa az NB I-es tagságát, a vezetőedző és a stáb pedig mindkét célt sikeresen teljesítette.

Olvastad már?
Interjú: "Túl nagy teret engedett az NB I a hatodrangú külföldi edzőknek" - a kövesdi sportigazgató szerint oktatni kellene a 6-1-es győzelmüket
A 30. fordulót követően mindössze két pont választotta el a Mezőkövesdet a kiesést jelentő 11. helytől, múlt hétvégén viszont fellélegezhettek a borsodiak és eldőlt, hogy zsinórban a 8. szezonjukat is megkezdhetik majd az NB I-ben. Tóth László sportigazgató szerint ez volt talán minden idők legnehezebb és legerősebb bajnoksága, ettől izgalmasabb csak akkor lehetne, ha a Fradi is kapna egy komoly riválist, de szerinte ez pár éven belül meg is fog történni. Tóth elmondta, szeretnék megtartani még legalább egy esztendőre Kuttor Attila vezetőedzőt, aki a sportigazgató szerint a közeljövőben egy olyan klubnál is lehetőséget fog kapni, ahol cél az európai kupaszereplés. A sportigazgató az egyik legnagyobb hiánynak azt tartja a magyar fociban, hogy nem támogatják eléggé a magyar edzőket és olyan külföldiek voltak az NB I-ben az elmúlt években, akiknek már a nevére sem emlékszik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Tovább az összes átigazoláshoz