Lakatos Béla vezetőedző is távozott már. Fotó: jaszberenyifc.hu

Újabb magyar csapat a szétesés szélén a rezsiválság miatt: Hét játékos és az edző is távozott

Karácsony óta hét játékos és a vezetőedző is távozott Jászberényből, amely a második együttes tagjaival egészül ki a tavaszi folytatásra.
Nyikes Zoltán 2023. január 6., péntek 12:07
Lakatos Béla vezetőedző is távozott már. Fotó: jaszberenyifc.hu
Karácsony óta hét játékos és a vezetőedző is távozott Jászberényből, amely a második együttes tagjaival egészül ki a tavaszi folytatásra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 6., péntek 12:07

A brutálisra nőtt rezsiárak és a gazdasági válság miatt a mostani szezonban már a Balassagyarmat és a Makó is visszalépett a harmadosztályú bajnokságtól, de az NB I-ben és az NB II-ben is jelentős problémát okoz az együtteseknél ez a kihívás.

Az NB III Keleti-csoportjában szereplő Jászberényi FC-nél sincs ez másképp, karácsony óta hét játékos és a vezetőedző is távozott a csapattól, így érthető módon a szurkolókban is felmerült a kérdés a jövővel kapcsolatosan.

– Tavasszal a túlélésért játszunk, de azt ígérhetem, hogy mindenképpen be fogjuk fejezni a harmadosztályú bajnokságot – felelte a klubhonlap érdeklődésére dr. Gottdiener Lajos elnök. – Anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy “idegenből”, nagy pénzért igazoljunk játékosokat, fizessük az útiköltségüket. Ezért is voltunk kénytelenek megválni az elmúlt napokban távozóktól. A gárda berényi magja ugyanakkor megmarad (Menczeles Iván, László Krisztián, Ludasi Martin, Szőllősi Ferenc, Borics Levente, Kurunczi Gábor, Palcsó Martin, Nagy Szabolcs) és hozzájuk csatlakoznak a második csapat legjobbjai. A felkészülést a korábbi terveknek megfelelően január 12-én kezdi az együttes. Reményeim szerint a hét végéig kiderül, hogy kinek az irányításával...

A harmadosztályú bajnokság február 12-én folytatódik, a kiesőhelyen álló Jászberény a DVTK II. otthonába látogat.

Olvastad már?
A lehető legrosszabbra is felkészültek a Lipcsénél Gulácsival kapcsolatban: Ennyi időre is kidőlhet az újabb műtét után - sajtóhír
Németországban azt írják, legalább a szezon végéig nem léphet pályára az újabb műtéten átesett magyar kapus, de klubjánál már arra is készülnek, ha esetleg Gulácsi a következő idény elején sem lesz bevethető.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz