Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos

U21-es válogatott: Remek szabadrúgásgóllal és magabiztos játékkal nyert Gera csapata a görögök ellen - videó

Vitális Milán góljával 1-0-ra legyőztük a görögöket.
Nyikes Zoltán 2023. március 24., péntek 19:25
Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos
Vitális Milán góljával 1-0-ra legyőztük a görögöket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 24., péntek 19:25

Az U21-es magyar válogatott pénteken, Görögország ellen lejátszotta első márciusi felkészülési mérkőzését.

A magyar csapat végig jobban játszott ellenfelénél és több helyzetet alakított ki, az első perctől az utolsóig a Gera Zoltán szövetségi edző által kidolgozott taktika érvényesült. Az első játékrészben is közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de ekkor még csak kapufáig jutottunk Németh Dániel révén, a második félidőben azonban Vitális Milán remek szabadrúgásgóljával végül 1-0-ra nyertünk. Az ETO FC Győr tehetsége 20 méterről tekert a jobb felsőbe.

A görögök kevésszer veszélyeztettek, amikor pedig eljutottak a kapunkig, akkor az A-válogatottba is meghívott Hegyi Krisztián magabiztosan védett. A West Ham United kapusa Görögországból Budapest felé veszi az irányt és csatlakozik Marco Rossi csapatához, míg az U21-es válogatottunk jövő kedden Cipruson lép pályára a házigazdák ellen.

U21-es felkészülési mérkőzés

Görögország-Magyarország 0-1 (Vitális)

Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos - Kállai Kevin (Kovács Mátyás, 46.), Baráth Péter (Sztojka Dominik, 91.), Kata Mihály, Vitális Milán (Kovács Barnabás, 74.), Benczenleitner Barna - Kocsis Dominik (Horváth Krisztofer, 63.), Németh Dániel (Szalai József, 63.)

Görögország: Tzolakis - Tourkochorotis, Kitsos, Panagiotou, Metaxas, Tzolis, Kryparakos, Sourlis, Kosidis, Liatsos, Konstantopoulos

– Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett vagyok, fegyelmezetten, magabiztosan futballoztunk, a játékosok betartották a meccs előtt megbeszélteket. Volt négy-öt komoly lehetőségünk, míg hátul jól zártunk, ellenfelünk nem tudott nagyobb helzetekig eljutni. Természetesen láttam azért hibákat, ezeket javítanunk kell az előttünk álló időszakban, de továbbra is lépésről lépésre haladunk előre. Egy erős görög válogatottat győztünk le, biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak jót tesz az újabb sikerélmény – mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző.

Íme, a győztes gól

Egyszer a kapufát is eltaláltuk

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz