Fotó: dfb.de

U21-es Eb: "Kicsit ismeretlenek a magyarok, de nincs szükség a Google-ra" – ezt várja az első ellenfelünk edzője

Stefan Kuntz szerint ugyan nehéz csoportba kerültek, de természetesen az a céljuk, hogy május végén visszatérjenek Magyarországra az egyenes kieséses szakaszra.
Nyikes Zoltán 2021. március 24., szerda 10:08
Fotó: dfb.de
Stefan Kuntz szerint ugyan nehéz csoportba kerültek, de természetesen az a céljuk, hogy május végén visszatérjenek Magyarországra az egyenes kieséses szakaszra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 24., szerda 10:08

A pandémia miatt két részre bontott magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság szerdán rajtol, a magyarok a németek ellen kezdenek Székesfehérváron. A német válogatott edzője, Stefan Kuntz arról beszélt, hogy nehéz csoportba kerültek, ahol hat nap alatt három meccset kell lejátszaniuk, amire nem könnyű felkészülni. Erős ellenfelek várnak rájuk, de szeretnének továbbjutni - szögezte le.

A magyar U21-es válogatott 1996 után először vesz részt kontinenstornán, így Kuntz számára kissé ismeretlen a Gera-csapat, ezt pedig csak tetézte, hogy több koronavírusos eset miatt is változott a keretünk összetétele, de kétségbe azért nem esett az első ellenfelünk szakmai stábja.

– A Google-ra azért nem lesz szükségem, mivel a szakmai stáb alaposan kielemezte az ellenfelek játékát. Maximálisan be kell tartanunk az előzetesen kitalált taktikát, a saját játékunknak kell teljesen rendben lennie ahhoz, ha nyerni akarunk Készen állunk az Eb-re, az a célunk, hogy május végén vissza térjünk Magyarországra, mert ez azt jelentené, hogy továbbjutottunk a csoportból – idézi a német szövetségi edzőt a suddeutsche.de.

Kuntz elmondta, mivel Magyarországon sok a napi koronavírus-fertőzöttek száma, így a csapat csupán a hotel, az edzőpálya és a stadion között mozoghat, de még a szállodában is nagyon odafigyelnek az egészségügyi óvintézkedések betartására.

– A szálloda 300 négyzetméteres ebédlőjében mindenki külön asztalnál ül, úgyhogy igyekszünk odafigyelni arra, hogy lehetőleg elkerülje a csapatot a koronavírus. El kell fogadni ezt a jelenlegi helyzetet. Egyedülálló lesz ez a torna nézők nélkül, nagy kár érte – zárta Kuntz.

Olvastad már?
A 8 hiányzó ellenére Gera kezdője már majdnem megvan az Eb-re: "A csapat jól reagált a nehézségekre"
Gera Zoltán szerint az U21-es válogatott nagyon motiváltan várja a részben hazai rendezésű Eb rajtját és a nehézségek, illetve hiányzók ellenére is a továbbjutás az álom a csoportból.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz