Gera: "Nincs veszítenivalónk az Eb-n" - miénk lesz a legfiatalabb csapat, 12 játékosunk még soha nem játszott ebben a válogatottban

Már csak két nap van hátra a hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokság kezdetéig, a magyar válogatott bővülő létszámmal készül a rajtra.
Privacsek András 2021. március 22., hétfő 11:57
Már csak két nap van hátra a hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokság kezdetéig, a magyar válogatott bővülő létszámmal készül a rajtra.
Szerző: Privacsek András 2021. március 22., hétfő 11:57

Az eredeti tervek szerint már napokkal ezelőtt csaknem teljes létszámban edzett volna Telkiben a Gera Zoltán vezette U21-es együttes, ám ezek a tervek egy nappal az edzőtábor kezdete előtt füstbe mentek - olvasható az mlsz.hu-n. A kezdeti nehézségeken mostanra mindenki túllépett, és a stáb, valamint a játékosok is száz százalékosan a németek elleni szerdai nyitómeccsre fókuszálnak. Szombat délután egy újabb különítmény csatlakozott a válogatotthoz, megérkezett az MTK négy kerettagja (Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin és Varju Benedek), majd befutott Hinora Kristóf is, Bukta Csaba és Szőke Adrián hétfőn érkezik meg az edzőtáborba.

A magyar csapat az Európa-bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú együttese lesz, a kerettagok kétharmada még a következő sorozatban is szerepelhet a korosztályos válogatottban. A 23-as keretből várhatóan mindössze öten képviselik az 1998/1999-es korosztályt, míg tizennyolcan 2000. január 1-je után születtek, így a két év múlva sorra kerülő U21-es Európa-bajnokság ősszel kezdődő selejtezőiben is számíthat rájuk a szakmai stáb.

Az is beszédes adat, hogy a bő keretünkből tizenheten legfeljebb egyetlen U21-es válogatott mérkőzésen vannak túl pályafutások során (közülük tizenketten még sosem léptek pályára ebben a korosztályban a nemzeti csapatban), rutin terén tehát hátrányban leszünk csoportriválisainkkal szemben, amelyeknek legtöbb játékosa magasan jegyzett bajnokságokban futballozik, és számos U21-es válogatott meccs a hátuk mögött van már.

A hétvégén a korábbinál nagyobb terhelést kaptak a játékosok: szombaton délelőtt és délután is edzett a csapat, vasárnap pedig egymás közti játék szerepelt a programban, ezen a játékosok már a németek ellen tervezett taktikai elemeket gyakorolták.

- Nemzetközi szinten a megfelelő sebesség mellett a jó mentalitás is alapvető elvárás a válogatott tagjaival szemben, és ezek meg is vannak a keret tagjaiban. Nem kell külön felhívni arra a figyelmüket, hogy sokat kell dolgozni, futni, ütközni a pályán, ezzel mindenki tisztában van, és azzal is, hogy mindenkinek vannak támadó és védekező feladatai.

Nagy bizonyítási vágy van a játékosokban, mi pedig igyekszünk sulykolni azt, hogy nincs vesztenivalójuk az Európa-bajnokságon, ezért élvezzék a játékot, hozzák ki magukból a maximumot

- fogalmazott Gera Zoltán.

Olvastad már?
Interjú: „Az a célom, hogy az Eb után Európában is rólunk beszéljenek” – Gera támadója a Fradinak lőtt góljáról, Hornyák kőkemény kritikájáról és a Ribéryvel való összehasonlításról
A magyar válogatott vezéregyénisége akar lenni a négy nap múlva kezdődő U21-es Európa-bajnokságon. Nem álszerény, központi figurának tartja magát a pályán és azon kívül is. Az a célja, hogy pár év múlva már ne őt hasonlítgassák Ribéryhez, hanem hozzá hasonlítsák a feltörekvő tehetségeket. Jót tett neki Hornyák Zsolt kőkemény kritikája, tudja, hogy a legtöbb szurkolónak a Fradi ellen lőtt bombagólja ugrik be róla elsőként. Gera Zoltán karrierjét elfogadná, de megpróbálja őt is túlszárnyalni. Interjú Kiss Tamással, az U21-es válogatott és a Puskás Akadémia támadójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz