Fotó: MLSZ

U17-es válogatott: Brutálisan nehéz csoportban kell megvívniuk a mieinknek az Eb-ért

Az UEFA elkészítette a férfi U17-es és U19-es Európa-bajnoki selejtezők elitkörének sorsolását.
Póczik Dávid 2023. december 7., csütörtök 12:10
Fotó: MLSZ
Az UEFA elkészítette a férfi U17-es és U19-es Európa-bajnoki selejtezők elitkörének sorsolását.
Szerző: Póczik Dávid 2023. december 7., csütörtök 12:10

Jövőre utoljára rendez 16 csapatos Európa-bajnokságot az U17-es korosztályban az UEFA. A tavaszi elitkör sorsolásán elkerülte a szerencse a magyar válogatottat, amely az angol, a francia és az északír csapattal mérkőzik meg az Eb-részvételért - írja az mlsz.hu. Az U19-es korosztályban a mieink ezúttal nem voltak érintettek, miután a válogatottnak nem sikerült továbbjutnia a csoportjából.

Az U17-es Európa-bajnoki elitkörben viszont ott lesz a Jeremiás Gergő vezette magyar válogatott, amely a harmadik kalapban kapott helyet a sorsoláson. Csapatunk az A csoportba került, amelyben az első kalapból az angol, a második kalapból a francia, a negyedik kalapból pedig az északír válogatott kapott helyet.

A 2024-es, ciprusi U17-es Európa-bajnokság lesz az utolsó olyan kontinenstorna ebben a korosztályban, amelyet a jelenlegi rendszerben bonyolít le az UEFA. A 2025-ös, albániai korosztályos Eb-n már csak nyolc csapat vesz részt (a 2024-es Európa-bajnoki döntőben még 16 együttes szerepel), a selejtezőket pedig a Nemzetek Ligájához hasonló, egy "A" és egy "B" divíziót tartalmazó ligarendszerben játsszák majd. A jövő őszi, új rendszerben induló Európa-bajnoki selejtező sorsolását jövő év tavaszán tartja meg az UEFA.

Olvastad már?
Eddig mellőzték, de végre eljöhet Szalai ideje a Bundesligában: "Ritkán találkoztam hozzá hasonló sráccal"
A Hoffenheim vezetőedzője szerint lenyűgözően kezelte eddigi helyzetét Szalai Attila, aki ennek a hozzáállásának köszönheti, hogy nem veszítette el a fonalat, és most megkaphatja az esélyt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz