Fotó: mlsz.hu

Túl erős a magyar válogatott, ezért nehéz edzőpartnert találni - így néz ki Rossiék programja az Eb-ig

Az MLSZ bejelentette, hogy Weiler im Allgäuban lesz a magyar válogatott főhadiszállása az Eb ideje alatt. Honlapunk úgy értesült, hogy a torna előtt Ausztriában fog edzőtáborozni a nemzeti csapat, illetve két márciusi és két júniusi edzőmeccs vár a legjobbjainkra.
Csakfoci.hu 2024. január 12., péntek 14:27
Fotó: mlsz.hu
Az MLSZ bejelentette, hogy Weiler im Allgäuban lesz a magyar válogatott főhadiszállása az Eb ideje alatt. Honlapunk úgy értesült, hogy a torna előtt Ausztriában fog edzőtáborozni a nemzeti csapat, illetve két márciusi és két júniusi edzőmeccs vár a legjobbjainkra.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 12., péntek 14:27

Amellett, hogy a nyári Európa-bajnokságon a magyar válogatott Svájccal, Németországgal és Skóciával játszik majd, az is eldőlt, hogy ezt a három mérkőzést Kölnben (Svájc) és Stuttgartban (Németország, Skócia) játssza majd Marco Rossi együttese. Mostanra döntés és megállapodás is született arról, hogy a csapat a Bajorország nyugati részén, a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen (egyes térképeken Weiler-Simmerberg) alakítja ki főhadiszállását az Európa-bajnokság idejére - írja az mlsz.hu.

A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is. Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt.

Weiler im Allgäu első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére.

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt 5 nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben - olvasható a szövetség oldalán.

A nyári Európa-bajnokságig még négy felkészülési mérkőzést játszik a magyar válogatott, kettőt márciusban, kettőt pedig június elején. Ezt lehet egyelőre tudni Marco Rossi csapatának felkészüléséről.

Ami a márciusi barátságos mérkőzéseket illeti, a csakfoci.hu úgy tudja, valószínűleg hazai pályán, a Puskás Arénában lépünk majd pályára a hónap végén kétszer is. Egyelőre még folynak az egyeztetések a lehetséges ellenfelekkel, de nem könnyű megfelelő csapatot találni, mivel sok válogatott már túl erősnek tartja a mieinket és inkább gyengébb együtteseket keresnek. Információink szerint voltak olyan európai válogatottak, amelyek pont emiatt nem akartak ellenünk játszani. A találkozók pontos időpontja még nem ismert, de az biztos, hogy az Eb-playoff napjain, vagyis március 21-én és 26-án nem lehetnek barátságos meccsek.

Az MLSZ-től származó információink szerint Marco Rossi szeretné, ha legalább egy olyan válogatottal tudnánk játszani, melynek erőssége és játékstílusa hasonlít az Eb-ellenfeleinkéhez. Március után még június elején vár ránk két barátságos mérkőzés, de a Puskás Aréna leterheltsége miatt nagy eséllyel idegenben. Május végén Azahriah-koncerteket tartanak, míg júniusban Hungária-koncert lesz a Puskásban, és ezek az események annyira leterhelhetik a gyepszőnyeget, hogy pár nappal később aligha lehet majd futballmérkőzést rendezni rajta.

Ahogy az előző két Eb-t megelőzően, most is több hetet együtt tölt majd a válogatott a torna előtt. Úgy tudjuk, idén is Ausztriába utazunk majd edzőtáborozni Telki után.  Mint ismert, az NB I-es bajnokság utolsó fordulóját egy héttel korábbra hozta az MLSZ, így május 18-ig befejeződik a szezon, ekkor a topbajnokságok is véget érnek, így a mieink több hetet együtt készülhetnek az Eb előtt.

Olvastad már?
Légiósok: Nem volt meggyőző a 13-szoros magyar válogatott játékos, megválhat tőle a klubja - sajtóhír
Ciprusi sajtóhírek szerint távozik az Apollontól Varga Kevin.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz