Fotó: honvedfc.hu

Törés miatt hónapokra kidőlt a Honvéd csapatkapitánya: "Nem is szeretném látni a történteket"

A kispestiek 37 éves védőjének, Ivan Lovricnak eltört a bokája, visszatérésére 2-3 hónap múlva lehet esély.
Budai László 2023. október 4., szerda 9:14
Fotó: honvedfc.hu
A kispestiek 37 éves védőjének, Ivan Lovricnak eltört a bokája, visszatérésére 2-3 hónap múlva lehet esély.
Szerző: Budai László 2023. október 4., szerda 9:14

A Honvéd Szeged elleni bajnokijának 5. percében szenvedett bokasérülést a kispestiek rutinos védője, Ivan Lovric, és már akkor látszott, hogy nagy a baj, a társak és az egészségügyi stáb is egyből jelezte, hogy cserélni kell, a csapatkapitány pedig hordágyon hagyta el a stadiont és rögtön kórházba szállították.

A vizsgálatok megállapították, hogy Ivan Lovricnak eltört a bokája, a 37 esztendős védőt hétfő este dr. Lestár Péter csapatorvos megoperálta, szerdán haza is térhet a kórházból.

- Köszönöm az érdeklődést, a helyzethez képest jól vagyok – kezdte Ivan Lovric a Honvéd klubhonlapjának. - Szerencsére a műtét rendben lezajlott, most már arra figyelek, hogy minél hamarabb felépüljek, de azért ez egy súlyos sérülés, kitartásra, türelemre, időre és sok munkára lesz szükség. Fáj és bosszant, hogy kiestem, hiszen szeretnék segíteni a csapatnak, így viszont egyelőre csak kívülről tudom támogatni a társakat. Ami a sérülést illeti, nem tudom felidézni, nem emlékszem a történtekre, de nem is szeretném látni, inkább előretekintek, hogy még erősebben térjek vissza.

Ami a visszatérést illeti, dr. Lestár Péter elmondta, az átlagember számára 4-5 hónapos kihagyással jár egy ilyen törés, viszont ha minden jól alakul, akkor a Honvéd 2-3 hónap múlva már újra számíthat Lovricra, aki jelen állás szerint maradéktalanul felépülhet a sérülésből.

- Ivan Lovric külbokatörést szenvedett, amely után egy lemezes, csavaros csontegyesítő műtétet végeztünk el, a beavatkozás jól sikerült és szerdán haza is térhet a kórházból - mondta dr. Lestár Péter csapatorvos. - Gyakorlatilag innentől már el is kezdődik a rehabilitáció, elsőként felső test, illetve törzsizom-erősítő gyakorlatokat végezhet és eközben majd meglátjuk, hogy mikor lehet elkezdeni a boka mozgatását, milyen ütemben terhelhetjük majd. A fém implantátumokat később el lehet távolítani, de úgy helyeztük el őket, hogy addig se zavarják a játékban és komfortosan tudja felvenni a focicipőt is.

Olvastad már?
Lanzafame: "Rossi a világ bármely csapatát irányíthatná" - exkluzív interjú a Rebrovval való balhéról és Stankovicról
Davide Lanzafame a csakfoci.hu-nak beszélt Marco Rossival kapcsolatos különleges kapcsolatáról, először mesélt nyíltan a Szergej Rebrovval való konfliktusairól, elmondta véleményét Dejan Stankovicról, a Fradiban és a Honvédban töltött időszakáról és szóba került a Fiorentina-Ferencváros EKL-csoportkörös találkozó is. Exkluzív interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz