Fotó: mezokovesdzsory.hu

Széteshet az NB II-be zuhant Mezőkövesd: Távozhatnak a légiósok és a meghatározó magyar játékosok is

Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél. Egyelőre bizonytalan, hogy milyen csapattal és milyen gazdasági háttérrel vághat neki a másodosztálynak az oda nyolc év után visszakerülő csapat. Már vannak biztos távozók. A részletek:
Csakfoci.hu 2024. április 22., hétfő 18:05
Fotó: mezokovesdzsory.hu
Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél. Egyelőre bizonytalan, hogy milyen csapattal és milyen gazdasági háttérrel vághat neki a másodosztálynak az oda nyolc év után visszakerülő csapat. Már vannak biztos távozók. A részletek:
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 22., hétfő 18:05

A Mezőkövesd simán kiesett az NB I-ből. Már ősszel is sejthető volt, hogy ez így lesz, hiszen három fordulót leszámítva mindig kiesőhelyen álltak Cseriék. Februárban edzőváltáson esett át a csapat, de a Kuttor Attila helyére érkező Milan Milanovic sem tudta megállítani a mélyrepülést. Az elmúlt fordulóban a Kecskemét elleni vereséget követően pedig végérvényesen eldőlt, hogy a Mezőkövesd búcsúzik az élvonaltól.

Ilyen esetben mindig sorsdöntő lehet, hogy az a fajta sokk, amit a kiesés okoz, milyen hatással lesz a vezetőkre és a játékosokra. Előbbiek tudnak-e racionális döntéseket hozni, a keret pedig képes lesz-e azonnal kiharcolni a visszajutást?

Úgy tudjuk, Kövesden komoly változások várhatóak. A másik potenciális kiesővel, a Kisvárdával ellentétben a klub a másodosztályban nem számol a légiósaival, akik nagy részének a szezon végén lejár a szerződése. Mint ismert, az NB II-nek általában színtiszta magyar csapatokkal vágnak neki a klubok, ezt ugyanis anyagilag honorálja az MLSZ és csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a több százmillió forintos tételről önként lemondjanak.

Azt már tudni lehet, amiről a csakfoci.hu számolt be elsőként, hogy Riccardo Piscitelli aláírt Újpestre, de Stefan Drazic is tárgyalt a lilákkal. A kövesdiek másik kapusa, a válogatott Kovácsik Ádám iránt is minden bizonnyal lesz érdeklődés, hiszen, amikor megkapta a lehetőséget, tudott vele élni.

Ugyancsak az élvonalban köthet ki Molnár Gábor, a meghatározó játékosok közül a már 36 éves Cseri Tamás maradása vehető egyelőre biztosra, vele kapcsolatban az sem lenne meglepetés, ha pár éven belül vezetőként erősítené az egyesületet. Az is eldőlt, hogy Milan Milanovics vezetőedző távozik a szezon végén.

Úgy tudjuk, a klub gazdasági háttere már korántsem olyan erős, mint volt az elmúlt években, így, ha a meghatározó futballisták helyére nem érkezik hasonló minőség, akkor igencsak nehéz lehet a Mezőkövesd számára az azonnali visszajutás kiharcolása.

Olvastad már?
NB I: Az MTK és a Diósgyőr véget vetett az újoncok horrorsorozatának - először fordul elő ilyen a 12 csapatos bajnokságban
A 12 csapatos élvonal kilencedik szezonjáig kellett várni arra, hogy mindkét friss feljutó benn tudjon maradni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz