Fotó: kecskemetite.hu

Szerényen várja az EKL-selejtezőt a magyar meglepetéscsapat: "Az ellenfél nagyon jó, az értéke kétszer annyi, mint a miénk"

A kecskemétiek kiemelték, milyen komoly nemzetközi rutin áll a lett FC Riga mögött.
Budai László 2023. július 26., szerda 15:40
Fotó: kecskemetite.hu
A kecskemétiek kiemelték, milyen komoly nemzetközi rutin áll a lett FC Riga mögött.
Szerző: Budai László 2023. július 26., szerda 15:40

Az előző szezonban megszokott szerénységgel várja a Kecskemét az FC Riga elleni, csütörtöki Európa Konferencia Liga-selejtezőt. Mivel az együttest irányító Szabó Istvánnak még nincs meg a Pro licence, ezért a lila-fehérek szakmai stábjához Lóczi István csatlakozott a múlt héten, az UEFA előírásainak megfelelően ő képviselte vezetőedzőként a KTE-t a sajtótájékoztatón.

- Ez a hathetes munka elsősorban az őszi szezonnak szólt, hiszen a Rigával tulajdonképpen péntek óta tudtunk konkrétan foglalkozni - utalt a felkészülési időszakra Lóczi, akit a klub honlapja idézett.

Kollégáim is megtekintettek több videófelvételt, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. Az értékük kétszer annyi, mint a miénk. Komoly, 29 mérkőzést számláló nemzetközi rutin áll mögöttük az utóbbi évekből. Ez azt jelenti, hogy minden évben négy-hat meccset vívnak meg ezen a szinten.

- Sok légiósuk van, a kezdőcsapatban átlagosan heten kapnak rendszeresen helyet, ezt mutatta az elmúlt két találkozójuk is. Jó játékerőt képviselnek. A csapatunk úgy fogja fel ezt a nemzetközi szereplést, mint egy bónusz, ehhez mérten remélhetőleg a megfelelő önbizalommal is megyünk majd ki a pályára.

A sérüléséből teljesen felépülő Nagy Krisztián is elmondta röviden a várakozásait.

Nagyon kemény, hathetes felkészülésen vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy a csapat maximálisan felkészült az ellenfélből, rengeteg videózás és elemzés jellemezte a heti munkánkat. Készen áll mindenki arra, hogy megmutassa, hogy mit tud

– mondta a kecskeméti futballista.

Olvastad már?
Máté Csaba: "Nagyon mélyre löktük magunkat" - a Fradit durván megviselte a feröeriek elleni kudarc
Máté Csaba vezetőedző és a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott a Shamrock Rovers elleni EKL-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz