Fotó: fenerbahce.org

Szalai: "Mindenki nagyon jól ismeri azt a legendás mérkőzést" - ezért lenne különösen fontos az EL-döntő

Klubja, a Fenerbahce hivatalos oldalának adott hosszabb interjút a magyar válogatott védő, Szalai Attila - ebből szemezgettünk néhány választ.
Nyikes Zoltán 2023. március 6., hétfő 16:22
Fotó: fenerbahce.org
Klubja, a Fenerbahce hivatalos oldalának adott hosszabb interjút a magyar válogatott védő, Szalai Attila - ebből szemezgettünk néhány választ.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 6., hétfő 16:22

A felfüggesztett bajnokság újraindulásáról

– Nehéz napok, nehéz hetek voltak, de ebben az időszakban is igyekeztünk a lehető legszigorúbban folytatni a munkánkat, mert ez olyan volt számunkra, mint a harmadik felkészülési időszak ebben a szezonban. Amikor a bajnokság újra elkezdődött, jól kezdtünk, fontos volt számunkra, hogy két mérkőzésen 6 pontot szereztünk. A következő feladatunk a Sevilla elleni mérkőzés, egy jó csapat ellen fogunk játszani. Az a célunk, hogy a következő fordulóba jussunk, ezért dolgozunk.

A Sevilla elleni Európa Liga-mérkőzésről

– Tudjuk, hogy erős csapatról van szó. Ha nem tévedek, az elmúlt években háromszor nyerték meg ezt a kupát. Mondhatjuk, hogy idén két különböző arcuk van, a bajnokságban nem mutatnak túl jó képet, de Európában nagyon jól megy nekik. Minőségi játékosaik vannak. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de a legjobb módon fogjuk elemezni őket és folytatjuk a felkészülést ellenük. A célunk az, hogy bejussunk a negyeddöntőbe – folytatta a klubhonlapon Szalai, akinek felvetették azt az emlékezetes találkozót, amikor 2008-ban a Fenerbahce a BL-nyolcaddöntőben ejtette ki a Sevillát tizenegyespárbaj során, akkoriban pedig tagja volt a győztes csapatnak Mehmet Aurelio, a Fener mostani technikai igazgatója. – A csapat minden játékosa nagyon jól ismeri azt a legendás mérkőzést. Amikor a Sevillával összesorsoltak minket, láttuk a szurkolóink posztjait arról a mérkőzésről. Akkoriban a Sevilla kiejtése a Bajnokok Ligájában nagy siker volt, remélhetőleg idén is megismételjük ugyanezt. Még nem volt alkalmunk beszélni Mehmettel erről a mérkőzésről, mert eddig mindig a következő összecsapásra koncentráltunk. A Kayserispor elleni meccsünknek már vége, így az elkövetkező napokban biztosan megosztja velünk az azzal kapcsolatos emlékeit. Talán tud nekünk néhány tippet és taktikai utasítást adni.

A célokról

– Nagy elvárásaink vannak. Mint már korábban is elmondtuk, három sorozatban is versenyzünk, és az a célunk, hogy mindhármat megnyerjük, ez nagyszerű lenne. Az EL-csoportkört jól zártuk, most a rájátszásban vagyunk, ebben a szakaszban még sok jó csapat van, de mi is közéjük tartozunk. Nekünk is nagy céljaink vannak. Különösen nekem, Budapest a szülővárosom, és nagyszerű lenne számomra, ha ott játszhatnánk a döntőben.

A folyamatos játéklehetőségről

– Nagyon jól érzem magam, nagy megtiszteltetés egy játékos számára, ha minden mérkőzésen játszhat. Hálás vagyok ezért, keményen dolgozom érte. Rengeteg mérkőzés van idén, a szezon nagy részében szinte háromnaponta játszunk, így ilyen helyzetekben nagyon kell vigyázni magunkra a táplálkozás, a regenerálódás és az edzés tekintetében. Mindent megteszek, ami tőlem telik, és mondhatom, hogy nagyon boldog vagyok. Az Alanyaspor elleni mérkőzésen viszont nem leszek ott a csapattal, hiszen megkaptam a negyedik sárgámat, nem örülök neki, de ami történt, megtörtént, nem tudunk változtatni rajta. Az a fontos, hogy megnyerjük a meccseket, három pontot szerezzünk és kvalifikáljuk magunkat az Európa Liga-negyeddöntőbe. De Enner (Enner Valencia, az ecuadori támadó - a szerk.) gólt fog szerezni, ebben biztos vagyok (nevet). Nagyszerű szezonja van, mi is igyekszünk támogatni őt. Rajta kívül a többi csatárunknak is jó szezonja van, jól teljesítenek. Remélhetőleg továbbra is sok gólt fogunk szerezni. Ugyanakkor bízom abban, hogy minél kevesebb gólt fogunk kapni, védőként azon leszek, hogy minél több meccset fejezzünk be kapott gól nélkül.

Olvastad már?
Szalai Attila, a terminátor: Csak egy dolog állíthatta meg a magyar védőt - meg is tette
A Fenerbahçe-szurkolók egyik kedvence, Szalai Attila nélkülözhetetlenné, sőt kihagyhatatlanná vált Jorge Jesus vezetőedző számára. Ez a nagy sorozat azonban most véget ér.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz