Storck is megszólalt a magyar válogatottról: "Forradalmat indítottunk, csodát tettünk ott, Rossi is ezt vitte tovább"

A jelenleg a Sepsit irányító német edző nem győzte dicséri a Marco Rossi-féle csapatot.
Csakfoci.hu 2024. január 6., szombat 12:29
A jelenleg a Sepsit irányító német edző nem győzte dicséri a Marco Rossi-féle csapatot.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 6., szombat 12:29

Sikeresen kezdte sepsiszentgyörgyi karrierjét a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck, aki első öt mérkőzésén háromszor nyert, kétszer döntetlent játszott csapatával. A német tréner hazánkban is szép eredményeket ért el: kivezette a 2016-os Európa-bajnokságra a nemzeti tizenegyet, ahol szintén sikeresen szerepelt, a válogatottal csoportelsőként jutott tovább. Storck most Romániában elevenítette fel emlékeit a Magyarországon töltött időszakáról.

- Azt hiszem, annak idején egy kis forradalmat indítottunk el ott a labdarúgásban - kezdte Storck a gsp.ro oldalnak. -

Sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is dolgoztam ott, és sok játékos, aki akkor ifjúsági szinten játszott, most a válogatottban szerepel. Marco Rossi ezen az úton folytatta, ő is ugyanezt a stílust vitte tovább. Amikor kijutottunk a 2016-os Európa-bajnokságra, akkor az egy igazi csoda volt. Tényleg egy csoda, hiszen 44 év után sikerült kvalifikálni.

Storck nem győzte dicsérni a mostani, Marco Rossi-féle csapatot sem.

- A színvonal azóta is évről évre javult. Most már zsinórban harmadszor, a Rossi-érában másodszor jutott ki a válogatott az Eb-re.

Évről évre egyre jobb lett a magyar válogatott, hiszen Rossi fantasztikus munkát végez, kitalált egy taktikát és megtalálta a megfelelő stílust, hogy hogyan játsszák a focit. Magas nemzetközi szintre jutott el vele a magyar csapat, meglátjuk, mi lesz a következő lépés.

Olvastad már?
Magyar válogatott: "Rossi neves klubnak lehet az edzője" - állítja a Serie A-csapat szakembere
Már Olaszországban is egyre sűrűbben beszélnek a mieink szövetségi kapitányáról. Ezt a Cagliari játékosmegfigyelője is megerősítette, aki szerint Rossinak minden esélye megvan ahhoz, hogy egy jegyzett egyesület kispadjára ülhessen majd le.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz