Storck harmadjára is Messiás lett, mégis váratlan bejelentést tett

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya megmentette a kieséstől a Kortrijkot, ennek ellenére nem marad a csapatnál a következő szezonra.
Budai László 2023. április 22., szombat 9:39
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya megmentette a kieséstől a Kortrijkot, ennek ellenére nem marad a csapatnál a következő szezonra.
Szerző: Budai László 2023. április 22., szombat 9:39

Bernd Storck még 2022 novemberében a 17. helyen vette át a belga élvonalbeli Kortrijk irányítását, amely akkor négy pontra volt a bennmaradástól. A korábbi magyar szövetségi kapitánynak nem először kellett igen kilátástalan helyzetből megmentenie egy csapatot Belgiumban, ugyanezt tette korábban a Cercle Brugge és a Mouscron együttesénél is, és a feladatát ezúttal is elvégezte, ugyanis a Kortrijk két fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosította jövő évi élvonalbeli tagságát. Ennek ellenére Storck bejelentette, hogy nem marad az együttes élén.

- A klub és én a legjobb viszonyban válunk el egymástól. Élveztem az itteni munkát, pedig kemény volt, erről mindenkit biztosíthatok. Amikor ideérkeztem, sokan kiesőcsapatnak láttak minket - idézte az rtbf.be Storck sajtótájékoztatón tett nyilatkozatát.

Tudom, hogy nem mindig voltam a játékosok kedvence, ha valami nem tetszik nekem, mindenkinek egyenesen a szemébe mondom, de sikerült eredményeket elérni. Úgyhogy most mindenki, a vezetőség, a stáb, a játékosok, én, és különösen a szurkolók nagyon boldogok vagyunk. A drukkerek megérdemelték, hogy az élvonalban maradjon a csapat. Ezért vasárnap jó teljesítménnyel kell meghálálnunk a biztatásukat.

Mivel a Kortrijk sem a felsőházi, sem az alsóházi rájátszásban nem érdekelt, ezért már most vasárnap, az Union elleni találkozón véget ér számára az idény. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz a csapat magyar asszisztensedzőjének, Czuczi Mátyásnak a sorsa, aki a Kortrijk előtt már a szintén belga első osztályú Eupennél is Storckkal dolgozott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz