Fotó: mlsz.hu

Rossi őszintén a törökök legyőzéséről: "Nem a mai volt a legjobb napunk, a döntetlen igazságosabb lett volna"

Így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott 1-0-s győzelmét Törökország ellen.
Csakfoci.hu 2024. március 22., péntek 23:20
Fotó: mlsz.hu
Így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott 1-0-s győzelmét Törökország ellen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 22., péntek 23:20

A török meccsről

- Inkább vagyunk elégedettek az eredménnyel, mint a teljesítménnyel. Még akkor is, ha voltak jó pillanataink, azt gondolom, hogy bizonyos helyzetekben túlságosan is szenvedtünk. Egy kicsit hiányzott ma az, hogy a megfelelő döntést hozzuk a végén, hogy a megfelelő passzt adjuk, kontratámadásból lehetőségünk is lett volna. Jobban is teljesíthettünk volna elől, de szerintem mindkét fázisában játéknak, hogy ha a végén a döntéseket jól hozzuk meg és azt mondom, hogy a támadóink védekezésében is lehettünk volna jobbak.

Nem a mai volt a legjobb napunk, hogy őszinte legyek, ami a támadókat illeti, de azért voltak jó dolgaink is. Ez egy kiegyenlített találkozó volt, amin a döntetlen igazságosabb lett volna.

A kapuskérdésről

- Dibusz nagyon jól teljesített egy teljes éven keresztül, ma viszont Gulácsi tökéletes volt.

Hogy mit kellene tennem? Minden alkalommal kellene kő-papír-ollóznom, mint volt az a büntetős játékunk nemrég a pályán...két topkapusunk van. Hogyha ugyanez lenne a helyzet minden egyes további pozícióban, akkor valószínűleg ott lennénk az első tíz között a világranglistán.

Úgyhogy örülnünk kell annak, hogy ez a fajta lehetőség fennáll. Természetesen annak is örülnünk kell, hogy a többiek hogyan játszottak ma este, bejöttek, mit csináltak. Szerintem sokan jól teljesítettek. Séfi visszatért, jól játszott, jó meccse volt, azt gondolom, hogy nem panaszkodhatunk. Azt mondom, hogy a támadóink teljesítménye talán nem volt azon a szinten, ahol általában lenni szokott, de nem azért, mert nem voltak kellően elhivatottak, vagy nem volt meg a kellő akaraterő, hiszen harcoltak az első pillanattól az utolsóig. Talán ez nem a legjobb estéjük volt, ennyi, ez minden, de nem kritizálom őket, nem panaszkodom. Egész egyszerűen csak szeretném aláhúzni, hogy még ma este is voltak jó dolgok. Gratulálok természetesen Dárdai Mártonnak a bemutatkozásához. Abban reménykedem, hogy a következő mérkőzésen lesz lehetőségem másoknak is megadni azt a lehetőséget, hogy bemutatkozzanak a válogatottban, meglátjuk majd.

A Szoboszlaival történt beszélgetéséről

- Volt pár utasításunk, egy picit azt szerettük volna Dominiktól, hogy előrébb legyen, följebb, ne jöjjön annyiszor vissza, ennyire mélyen a labdáért. Amikor visszajött, nyilván azért azt sikerült elérni nagyon sokszor, hogy lelassítsuk az ellenfelet. A török egy olyan csapat, amelyik általában nagyon agresszív, és rengetegszer támad le. Ma este nehezebb volt a törökök helyzete. Szerintem lehetett volna egy kicsit kevesebb oldalpasszunk vagy hátrapasszunk. De összességében elégedettek lehetünk. (M4 Sport)

Válogatott felkészülési mérkőzés, Puskás Aréna:

Magyarország - Törökország 1-0 (Szoboszlai 48. - 11-esből)

Magyarország: Gulácsi - Balogh (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. - Nego (Bolla, a szünetben), Schäfer, Nagy Á. (Styles, 60.), Kerkez (Nagy Zs., 60.) - Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 80.)

Törökország: Günok - Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 28.) - Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) - Akgün (B. A. Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) - Ünal (Yazici, 61.)

Bővebben a mérkőzésről itt!

Olvastad már?
Győzelemmel hangolt Szoboszlaiékra a magyar válogatott következő ellenfele - videó
A magyar válogatottal jövő kedden találkozó Koszovó Örményországban lépett pályára felkészülési mérkőzésen, és egy, az első félidőben született gólnak köszönhetően 1-0-ra győzött.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz