Fotó: mlsz.hu

Rossi: "Nem vagyok elégedett, ettől több kell" - a több rúgást kapó Kerkez állapotáról is beszélt

A szövetségi kapitány számára kiderült az észtek ellen, hogy Kalmár Zsolt 6-os pozícióban is bevethető.
Nyikes Zoltán 2023. március 23., csütörtök 22:09
Fotó: mlsz.hu
A szövetségi kapitány számára kiderült az észtek ellen, hogy Kalmár Zsolt 6-os pozícióban is bevethető.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 23., csütörtök 22:09

Győzelemmel kezdte a 2023-as évet a magyar válogatott, amely Ádám Martin góljának köszönhetően 1-0-ra legyőzte Észtországot a Puskás Arénában. Az 50. meccsén dirigáló Marco Rossi szövetségi kapitány így értékelte a látottakat az M4 Sportnak.

– Hogy őszinte legyek, nem vagyok elégedett. Volt pár jó dolgunk, volt néhány jó kezdeményezése egyes játékosoknak, de a másik oldalról pedig túlságosan sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Főleg a második félidőben voltak olyan pillanatok, amikor túl sokat szenvedtünk az észtek felívelt labdáival, próbáltak hosszú labdákkal operálni, a védelmünk mögé beívelni azokat. Sikerült is megszerezniük néhány második labdát, néhány lepattanót, ebben mindenképpen fejlődnünk kell, Bulgária ellen is figyelnünk kell erre, mert például Észak-Írország ellen is sokat szenvedtünk ez miatt. Ez főként koncentráció kérdése, de nem csak a védőktől, hanem a középpályásoktól is, hiszen nekik kell felszedni a második labdákat.

Amikor képesek voltunk sokat birtokolni labdát, amikor működtek az oldalváltások és gyorsan játszottunk, akkor jók voltunk, de ennél többet kell majd tennünk. Kérdés volt, hogy Kalmár Zsolt képes lesz-e a 6-os pozícióban játszani, és megkaptuk a választ, képes rá, jó technikai képességekkel rendelkezik.

Másrészről viszont két hatossal a középpályán több második labdát kellene felszedni. Vécsei jól játszott, Kleinheisler is jól szállt be, megmutatta, hogy ő is játszhat ebben a pozícióban, ha folyamatosan tud koncentrálni.

Marco Rossi kitért a győztes gólt jegyző Ádám Martin teljesítményére is, aki a dél-koreai bajnokság négy fordulója alatt csupán egyszer volt a kezdőcsapat tagja.

– Ádám a mérkőzés elején, az első 20 percben sokat szenvedett, nem vett részt sokat a játékban, de aztán belelendült lépésről lépésre is be is talált. Nincs a legjobb fizikai állapotban, mert a bajnoksága csak 3-4 hete tart, négy meccsen 90 percen játszott, úgyhogy nem gondolhatunk rá úgy, hogy végig tud játszani egy mérkőzést. Meglátjuk, tud-e kezdeni hétfőn, vagy csak csereként fog beállni – mondta az olasz szakember, aki végül a több rúgást is kapó Kerkez Milosról is szót ejtett. – Kerkez azt mondta, hogy csak fáradt volt, szerencsére nincsenek gondjai, nem sérült meg.

Olvastad már?
Ilyet sem látni minden nap: Kő-papír-ollóval döntötte el Sallai és Szoboszlai, hogy ki rúgja a 11-est - videó
A két játékosunk játékát végül Sallai nyerte, de elhibázta a büntetőt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz