MTI/Mónus Márton

Felkészülés: Ádám első góljával nyert a magyar válogatott Marco Rossi 50. meccsén - videó

Kalmár egy rosszul eltalált lövéssel gólpasszt adott Ádám Martinnak, az ő találatával győztük le Észtországot. Sallai kihagyott egy 11-est, Csoboth kis híján góllal debütált.
Nyikes Zoltán 2023. március 23., csütörtök 21:20
MTI/Mónus Márton
Kalmár egy rosszul eltalált lövéssel gólpasszt adott Ádám Martinnak, az ő találatával győztük le Észtországot. Sallai kihagyott egy 11-est, Csoboth kis híján góllal debütált.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 23., csütörtök 21:20

Csütörtök este az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára először a magyar válogatott a 2023-as évben. Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása óta még mindig a csatárposzt jelenti a legnagyobb kérdőjelet a kezdőcsapat kialakításakor, Marco Rossi ezúttal a Dél-Koreában az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jutó Ádám Martinnak szavazott bizalmat.

A szövetségi kapitánynak ez volt az 50. mérkőzése a válogatott kispadján, előtte Mészöly Kálmán (61), Sebes Gusztáv (69) és Baróti Lajos (117) áll az örökranglistán.

1. félidő

Szoboszlai és Kerkez lövéseivel indult a mérkőzés, de ezek közel sem jelentettek akkor veszélyt, mint Sappinen kísérlete a 15. percben, aki Kait passza után ugrott ki a leshatárról, majd kissé kiszorított helyzetben vette célba a jobb alsót, Dibusz azonban védett.

Szoboszlai ezt követően is aktív volt, már Hein kapust is megdolgoztatta, de Sallai is sokat próbálkozott - eredménytelenül. A 37. percben Vécsei passza után Bolla ugrott ki a leshatárról, majd 8 méterről a rövid felsőbe bombázott. Videóbírózást követően azonban kiderült, hogy lesről tette mindezt, így nem volt érvényes a gól.

Négy perccel később viszont már érvényes gólt szereztünk: Szoboszlai ívelt egy szögletnél kapásra Kalmárhoz, aki 19 méterről lőtt is, azonban eltörte a labdát, de az így éppen jó lett a középen álló Ádámnak, aki 5 méterről a jobb sarokba fejelt, 1-0 - ez volt Ádám első gólja a magyar válogatottban.

A félidő végén Sallai lövése kevéssel kerülte el a bal alsót, újabb gól viszont már nem esett ebben az etapban.

2. félidő

A fordulás után egy újabb szép Dibusz-védést láthattunk, majd egy szöglet utáni kipattanónál is veszélyeztettek a vendégek.

A 66. percben az észt kapusnak is akadt dolga, miután Szoboszlai lőtt 17 méterről, majd a csereként beállt Kleinheisler nagy löketét is védte üggyel-bajjal Hein. A 71. percben Kerkezzel szabálytalankodtak a 16-oson belül, amiért a játékvezető videóbírózást követően 11-est ítélt.

Sallai és Szoboszlai kő-papír-ollóval eldöntötték, hogy ki rúgja a büntetőt, végül Sallai nyerte kettejük játékát. A Freiburg légiósa a jobb alsót vette célba, Hein viszont védett. Hat perccel később az alig pár perce a pályára lépő debütáns, Csoboth Kevin szerzett kis híján gólt, amikor befelé húzott a balról, majd 13 méterről célba vette a bal felsőt, Hein azonban sajnálatunkra ismét bemutatott egy nagy bravúrt.

Ez volt az utolsó értékelhető momentuma a meccsnek, akár több góllal is nyerhettünk volna, de végül Ádám találata lett a győztes gól.

Marco Rossi tehát az 50. mérkőzésén a válogatott kispadján megszerezte a 24. győzelmét, ezzel a győzelmek számában már beérte Mészöly Kálmánt.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Észtország 1-0 (Ádám 41.)

Magyarország: Dibusz - Orbán, Lang, Szalai A. - Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., 46.), Kerkez - Sallai (Németh, 75.), Szoboszlai (Csoboth, 75.) - Ádám (Gazdag, 60.).

Észtország: Hein - Kuusk, Paskotsi, Baranov (Tougjas, 81.) - Ojamaa (Sorga, 46.), Shein (Miller, 46.), Vassiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) - Kait - Sappinen (Zenjov, 46.).

Olvastad már?
Ilyet sem látni minden nap: Kő-papír-ollóval döntötte el Sallai és Szoboszlai, hogy ki rúgja a 11-est - videó
A két játékosunk játékát végül Sallai nyerte, de elhibázta a büntetőt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz