Fotó: pfla.hu

Rossi is nehezen fogadta: Őszig nem játszhat az elátkozott magyar válogatott játékos

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia 13-szoros magyar válogatott labdarúgója abban reménykedik, hogy szeptemberben már visszatérhet a pályára.
Csakfoci.hu 2023. április 18., kedd 20:10
Fotó: pfla.hu
Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia 13-szoros magyar válogatott labdarúgója abban reménykedik, hogy szeptemberben már visszatérhet a pályára.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 18., kedd 20:10

A 29 éves védő a közmédia megkeresésére elmondta, hogy tavaly két hónap után, műtét nélkül sikerült visszatérnie a pályára részleges belső oldalszalag-szakadása után, ám februárban az Újpest elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő hosszabbításában letapadt a lába, és ismét térdsérülést szenvedett. A felcsútiak játékosa hat héttel az eset után csatlakozott újra a csapathoz, de a labdás gyakorlatoknál instabilnak érezte a térdét, ezért további vizsgálatok után az operáció mellett döntött, amelyre pénteken került sor.

- Két hétig nem léphetek rá a műtött lábamra, és nem is hajlíthatom a térdemet, hogy ez a pótolt szalag beépüljön teljesen. Utána kezdődnek majd a rehabilitációs folyamatok - mondta Nagy Zsolt, aki azt is hozzátette, várhatóan három-három és fél hónap kihagyás vár rá, és ha minden jól megy, akkor szeptember környékén térhet vissza.

- Talán most pár hétig nem tudok ott lenni a közösségben, de minden nap beszélek a társakkal telefonon - emelte ki Nagy Zsolt, aki a hazai bajnokságban hullámzónak értékelte klubja teljesítményét, ennek ellenére úgy fogalmazott: "bízom a srácokban és abban, hogy a bajnokság végén oda tudunk érni a dobogóra."

A Puskás Akadémia futballistája arra is kitért, hogy Marco Rossit is bevonta sérülése fejleményeibe, és bár a szövetségi kapitány nehezen fogadta a döntést, mégis támogatta őt a műtéttel kapcsolatban.

Nagy Zsolt így biztosan kihagyja június 17-én a Montenegró, majd három nappal később a Litvánia elleni Eb-selejtezőt. A játékos azt is megemlítette, hogy a válogatott meghívóhoz előbb klubcsapatában kell majd bizonyítania. (MTI)

Olvastad már?
NB I: A dobogós alapemberét szerezné meg a nagy terveket szövögető NB II-es klub
A csakfoci.hu információi szerint a győriek nyáron leigazolnák a Paks 30 éves középpályását, Windecker Józsefet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz