Fotó: fradi.hu

Ott lehet válogatott a Fradi egyik legjobb nyári igazolása, ahol kevesen várták

A csakfoci.hu információi szerint a lett, a német, az egyiptomi és a török válogatott helyett Marokkót fogja képviselni Cebrail Makreckis.
Csakfoci.hu 2023. november 16., csütörtök 18:00
Fotó: fradi.hu
A csakfoci.hu információi szerint a lett, a német, az egyiptomi és a török válogatott helyett Marokkót fogja képviselni Cebrail Makreckis.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 16., csütörtök 18:00

Nyáron csatlakozott a Ferencvároshoz a több poszton is bevethető Cebrail Makreckis, aki azóta folyamatosan megbízható teljesítményt nyújt, így az egyik legjobb nyári igazolásként tekint rá a szurkolók többsége.

Az elmúlt hónapok formája alapján sokan már válogatott szintről is beszélnek, az azonban már közel sem volt olyan egyértelmű eddig, hogy az univerzális játékos melyik nemzeti csapatot fogja képviselni. A 23 éves labdarúgó Németországban született, édesanyja lett, míg édesapja török nemzetiségű, így mindhárom állampolgársággal rendelkezik, de vannak marokkói felmenői, valamint egyiptomi gyökerei is.

A csakfoci.hu információi szerint eldőlt, hogy a jobbhátvédként, jobbszélsőként és a középpálya közepén is bevethető labdarúgó Marokkót választotta, és úgy tudjuk a közeljövőben meghívást is kaphat Walid Regragui szövetségi kapitány csapatába.

Makreckis egy korábbi interjújában elmondta, hogy a török vagy a marokkói válogatottban játszana szívesebben, mert ugyan lett és német útlevele is van - és korábban hét alkalommal pályára is lépett a lett U19-es válogatottban -, de sokkal inkább hazájának érzi az előbbi két országot, illetve azt is elárulta néhány héttel ezelőtt, hogy az egyik ország szövetsége már meg is kereste és elkezdődött a párbeszéd.

Mint ismert, a Fradi jelenlegi keretében van egy másik marokkói válogatott játékos is Samy Mmaee személyében, a védő tíz alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban. Legutóbb tavaly szeptemberben kapott meghívót, majd mindenki nagy meglepetésére kihagyták őt a világbajnoki keretből.

Olvastad már?
Légiósok: Gulácsi már télen válthat, a tengerentúlra igazolhat - sajtóhír
Német lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a lipcseiek nagy duója, a csapatot 2015 óta szolgáló Gulácsi-Forsberg kettős együtt teszi át a székhelyét New Yorkba.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz