Fotó: MTI

Orosz Pál a Fradi 34. bajnoki aranya után: "Nem alibi hangulat lesz" - itt vannak a következő kimondott célok

Orosz Pál az újabb, megszerzett aranyérem mellett a Kisvárda elleni ünneplésről, a várható változásokról és a következő célokról is beszélt.
Budai László 2023. május 6., szombat 9:27
Fotó: MTI
Orosz Pál az újabb, megszerzett aranyérem mellett a Kisvárda elleni ünneplésről, a várható változásokról és a következő célokról is beszélt.
Szerző: Budai László 2023. május 6., szombat 9:27

Azzal, hogy a Honvéd péntek este legyőzte a Kecskemétet, az is biztossá vált, hogy a Ferencváros megszerezte 34. bajnoki címét. Minderről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt az M1-nek.

- Nagy az öröm, hiszen sok munka van ebben. Persze jobb úgy bajnoki címet szerezni, hogy egy csapat nyer a pályán, és a lefújás után lesz bajnok. Mindenesetre nagyon keményen dolgoztunk a sorban ötödik bajnoki aranyért, ezért is köszönet mindenkinek - kezdte Orosz Pál, aki arról is beszélt, mi várható szombaton, a Kisvárda elleni bajnokin.

Remélem, minél többen kijönnek, mégiscsak bajnokcsapatot láthatnak hazai pályán. Azt is ígérhetem, hogy a csapat 100 százalékosan odateszi magát majd, nem alibi hangulat lesz. Ferencvárosi mezben nem is várható el senkitől, hogy ne a maximumot nyújtsa.

Legutóbb 110 éve, még az Újpestnek sikerült a "mesterötös", erről is kérdezték a Fradi vezetőjét.

- Az, hogy az Újpest mikor, mit nyert, nem különösebben foglalkoztat. Az, hogy mi milyen régen nyertünk így, mutatja, hogy egy ilyen sorozatot milyen nehéz elérni, és hogy ez kuriózum. 

Orosz szerint akkor sem kongatták meg a vészharangokat, amikor a Kecskemét közelebb került a csapathoz.

Olyan pillanat nem volt, amikor elgondolkodtunk azon, hogy "meleg" is lehet a vége, bíztunk a csapatban. De természetesen voltak nehéz időszakok, a futball ilyen. Nem az a kérdés, hogy van-e nehezebb időszak, hanem hogy mikor, és hogy ez kinek mit jelent.

- Nekünk azt jelentette, hogy kicsit kisebb lett az előnyünk, de összeraktuk a csapatot újra, most van kilenc pont előnyünk, az a célunk, hogy sokkal több legyen a bajnokság végére. 

Végezetül a következő célokra is kitért.

- Ha nem is óriási, de várható játékosmozgás. Szeretnénk egy olyan BL-szezont, amire mindenki büszke lehet, szeretnénk BL-csoportkörbe jutni, ez a kimondott cél. Nem leszünk kétségbeesve, ha ebből EL-csoportkör lesz, de jó lenne ismét a BL-ben bizonyítani. 

Olvastad már?
Interjú ifj. Lisztes Krisztiánnal: “Talán már többet is elértem, mint 15 perc hírnév”
Lisztes Krisztián a hirtelen jött ismertség pozitív és negatív oldaláról, a Szoboszlai Dominikkal való összehasonlításról, a mentális erősségről és első tetoválásáról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz