Fotó: MTI

Nem sokáig maradhat munka nélkül a ZTE-től elküldött Moniz - élvonalbeli csapatnál jelölt

Horvát sajtóhírek szerint a ZTE-től nemrégiben távozó Ricardo Moniz is jelölt a Slaven Belupo vezetőedzői posztjára.
Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 14:46
Fotó: MTI
Horvát sajtóhírek szerint a ZTE-től nemrégiben távozó Ricardo Moniz is jelölt a Slaven Belupo vezetőedzői posztjára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 14:46

Az elmúlt napokban vált hivatalossá, hogy a most futó szezon végén távozik a horvát élvonalbeli Slaven Belupo vezetőedzői posztjáról a korábban Diósgyőrben is megfordult Zoran Zekic. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a Jutarnji List máris a lehetséges utódokat veszi sorra,

akik között szerepel a nemrégiben a Zalaegerszegi TE FC-től távozó Ricardo Moniz is.

A portál megjegyzi, hogy nem lesz egyszerű a következő tréner kiválasztása, hiszen a Slavennél nemrég fogalmazták meg azt a stratégiát, hogy a csapat fiatal játékosokra támaszkodva mutasson be támadófutballt, ehhez a stílushoz pedig hasonlóan gondolkodó edzőre is szükség lesz. Így jött a képbe Ricardo Moniz, akihez közel áll ez a felfogás.

Ám nem csak a holland szakember az egyetlen jelölt, sőt, a cikk szerint a legesélyesebb pályázó a Dinamo Zagreb másodedzője, Roy Ferenčina, aki a Slavennél klublegendának számít, de a korábbi Hajduk-edző, Mislav Karoglan, valamint Zekic jelenlegi segítője, Želimir Mešnjak neve is felröppent.

Elképzelhető tehát, hogy Moniznak nem kell messze költöznie Zalaegerszegtől, hiszen Kapronca mindössze 120 kilométerre, másfél óra autóútra van a zalai megyeszékhelytől.

Olvastad már?
DAC-Slovan: Megkérdezték a szlovák bírók főnökét a vitás szituációkról, meglepő választ adott
Marián Ružbarský szerint meg kellett volna adni a Slovan érvénytelenített gólját, illetve elmaradt egy tizenegyes a DAC javára.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz