UEFA Pro-licences edző építheti fel szinte a nulláról a magyar focifellegvárat

Az elmúlt években a klubot szakmai igazgatóként irányító, UEFA pro-licences Sárai György lett az NB III-ban szereplő PMFC új vezetőedzője.
Csakfoci Admin 2018. július 23., hétfő 13:40
Az elmúlt években a klubot szakmai igazgatóként irányító, UEFA pro-licences Sárai György lett az NB III-ban szereplő PMFC új vezetőedzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. július 23., hétfő 13:40

Sárai György 1973. május 2-án született Dunaújvárosban, a 45 éves szakember fiatalon szülővárosában járta végig a korosztályos ranglétrát, majd eldöntötte, edzőnek áll. Az MLSZ által szervezett különböző edzői tanfolyamok mellett elvégezte a labdarúgó szakedzői szakot a Testnevelési Egyetemen. Dolgozott női csapat mellett, majd Dunaújvárosban, később megye I-es felnőtt együttes, idővel pedig az akkor NB I/B-s helyi csapat pályaedzőjeként tevékenykedett – írja a psnzrt.hu.

A tréner megfordult emellett több helyen, így a Budapest Honvédnál, valamint Újpesten. Szerzett szakmai tapasztalatokat külföldi tanulmányutak során. Sőt, két éve már UEFA pro licenccel is rendelkezik, azóta a PMFC szakmai igazgatójaként dolgozik. Sárai György e mellé új feladatot kapott, mától ugyanis hivatalosan ő a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

https://www.instagram.com/p/BlkwkQVH7By/

Új szakmai stáb

Sárai György kinevezésével kialakult az új szakmai stáb összetétele is, Sárai György munkáját Szabados József, Sólyom Csaba, Veréb Viktor és Végi Jenő segíti a továbbiakban. Kulcsár Árpád hatásköre az akadémia vezetése mellett az első csapat szakmai munkájának felügyeletével is bővül. A szakmai stáb elsődleges feladata az új keret gyors kialakítása az augusztus 4-ei bajnoki rajtra.

Játékoskeret és edzőmeccsek

A PMFC vezetősége az elmúlt hétvége során több labdarúgóval is felvette a kapcsolatot, így mostanra kialakult egy bőséges játékosnévsor; ők hétfőn 16.00 órakor már edzésre jelentkeznek a Stadion utcában. A formálódó piros-fekete gárda július 28-án, szombaton 17.00 órakor a Kozármisleny otthonában játssza első felkészülési mérkőzését. Pikantéria, hogy a hazaiak számára ez az edzőmeccs lesz a bajnoki rajt előtti főpróba, a pécsiek számára pedig az első nyári bevetés.

Olvastad már?
Interjú: "Ez a magyar focivalóság: a mennyből a pokolba" - a Honvéd bajnokának a túléléséért kell nyernie
Az egykori válogatott, ünnepelt pécsi és kispesti játékos, Márton Gábor a csakfoci.hu-nak a PMFC-t fenyegető veszélyről, a magyar fociról, a Honvédról, légiós-éveiről és Dárdai Pálról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz