NB III: "Ramos magyarázkodása szánalmas" – a Jászberény elítéli a rasszizmust és a brutalitást is

A jászberényiek szerint Ramos szándékos, megtorlatlanul hagyott szabálytalanságainak semmi köze nincs a játékos bőrszínéhez és nevetséges, ahogyan a hondurasi középpályás magyarázkodik.
Nyikes Zoltán 2019. április 19., péntek 18:58
A jászberényiek szerint Ramos szándékos, megtorlatlanul hagyott szabálytalanságainak semmi köze nincs a játékos bőrszínéhez és nevetséges, ahogyan a hondurasi középpályás magyarázkodik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. április 19., péntek 18:58

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a múlt hétvégi Jászberény-DEAC NB III-as mérkőzés körül. Mint ismert, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 10(!) mérkőzéses eltiltással sújtotta a berényiek kapusedzőjét, a korábban az NB I-ben is védő Rézsó Pétert, aki a szövetség közleménye szerint az ellenfél játékosát megsértette emberi méltóságában, amikor bőrszínére utaló kifejezést ordított felé a kemény szabálytalanságait követően.

Honlapunknak ezt követően már megszólalt Rézsó Péter is, aki elmondta, nem rasszista, szándékán kívül történt az egész, hirtelen felindulásból mondta a partjelzőnek az oda nem illő szavakat, nem is a játékosnak. A csakfoci.hu-nak továbbá nyilatkozott a másik fél, a debreceni Luis Ramos is, aki kiemelte, hogy ugyan keményen játszik, de soha nem akart senkinek sérülést okozni, vagy lábat törni.

Olvastad már?
A 10 meccsre eltiltott magyar edző: "Nem vagyok rasszista!"; Ramos: "Talán nem is láttak még fekete embert" - a háttér
Egy simának tűnő mérkőzés kavart nagy port a magyar fociban: a rasszista kijelentéssel vádolt és 10 meccsre eltiltott edző tagadja a vádakat, de másnak tényleg beszólt. Megszólalt a csakfoci.hu-nak a célkeresztbe került Luis Ramos is.
Elolvasom

Ezt a Jászberényi FC sem hagyta szó nélkül, a péntek délutáni közleményében reagált a DEAC-középpályás szavaira is.

… de nem mehetünk el szó nélkül a debreceniek játékosa, Luis Ramos viselkedése, valamint a játékvezetői hármas tevékenysége mellett, hiszen a  megtorlatlanul hagyott szándékos szabálytalanságok voltak  az okozói Rézsó Péter kirohanásának. Amint azt felvételeink is tanúsítják, a hondurasi játékos szándékos szabálytalanságokkal próbálta megfélemlíteni labdarúgóinkat – Szemere Balázs és Farkas János csak a szerencsének köszönheti, hogy megúszta sérülés nélkül – és okozott olyan súlyos sérülést, hogy Ludasi Martint mentővel kellett kórházba szállítani. Mindezt pedig a játékvezető és asszisztense sem vette észre, nem, hogy nem büntette azonnal piros lappal a brutális belépőt, még le sem fújta az esetet. Pedig 10 méteres körzetben senki nem volt, nem takarta a kilátást. Ramos szánalmas magyarázkodása, hogy Ludasi Martin támadt rá durván és ő a vétlen fél, a felvételt látva enyhén szólva is nevetséges!

Ramos szándékos, durva szabálytalanságának, a megtorlatlanul hagyott faultoknak semmi köze nincs a játékos bőrszínéhez! Érdekes módon, a DEAC másik színesbőrű futballistáját, Sidibét egyetlen szóval sem bántották a pályán kívülről!

Egy szóval, a Jászberényi FC játékosai, vezetői, edzői, szurkolói ugyan annyira elítélik a rasszismust, mint az ellenfelet megfélemlíteni akaró, brutális, durva szabálytalanságokkal sérülést okozó labdarúgót. Talán ezeket is észre kellett volna venni a játékvezetőnek és asszisztensének, s akkor elkerülhetőek lett volna a valóban sportpályára nem illő mondatok! – olvasható a jászberényi honlapon a közlemény.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz