„Még egy nagy lehetőséget megérdemelnék az NB I-ben” – a korábbi paksi sikertréner az NB II-ért harcol

Kis Károly bízik benne, hogy egyszer még visszatérhet vezetőedzőként az élvonalba. A Pakssal korábban bajnoki ezüstéremig jutó szakvezető most az Ajkát juttatná fel a másodosztályba.
Privacsek András 2018. április 19., csütörtök 12:34
Kis Károly bízik benne, hogy egyszer még visszatérhet vezetőedzőként az élvonalba. A Pakssal korábban bajnoki ezüstéremig jutó szakvezető most az Ajkát juttatná fel a másodosztályba.
Szerző: Privacsek András 2018. április 19., csütörtök 12:34

Kis Károly, az NB III Nyugati csoportjának második helyén álló Ajka vezetőedzője nyilatkozott a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

 - Bizonyítottam már, hogy meg tudnám állni a helyem az NB I-ben is, de nem vagyok elkeseredve, hiszen szép feladatot kaptam – kezdte Kis Károly. - Tárgyaltam másodosztályú csapatokkal is, de végül az Ajkát választottam. Itt tiszták a viszonyok, minden feltétel adott, nagyon szeretnénk az NB II-t, de vannak kemény ellenfelek. Sokat számít majd a Kaposvár elleni találkozó, már feljöttünk a második helyre, lőtávolon belül vagyunk. Profi munkát végzünk, egységes csapatot alakítottunk ki, kemény, több hetes felkészülést végeztünk télen, aminek megvan az eredménye. Minden apró részletre kiterjedően fel kell készülnünk, én is fejlődtem, például a rögíztett helyzetek kivédésére jóval nagyobb hangsúlyt fektetek, mint korábban. Továbbra is a magyar játékosokban bízom, ahogy korábban is.

A Pakssal bajnoki ezüstöt és Ligakupát nyerő szakember reméli, hogy dolgozhat még az NB I-ben.

 - Nagyon bízom benne, hogy kapok még lehetőséget az NB I-ben. Az elmúlt években tárgyaltam élvonalbeli klubokkal, egy nagyon konkrét megkeresés is volt, de végül külföldi edzőt igazoltak. Nehéz odakerülni, mert egyre több a külföldi szakember, de sok múlik a kapcsolatokon is. Minden nagyképűség nélkül mondhatom, az NB I-ben is tudtam bizonyítani, év edzője voltam, nemzetközi porondon helytálltunk magyar játékosokkal. A paksi évek felejthetetlenek, ezt már senki nem veszi el tőlem, de még egy nagy lehetőséget megérdemelnék – zárta Kis Károly.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz