A horrorsérülést szenvedett magyar játékos: "Sajnálom, ha szétment az ellenfél cipője..." - interjú

Jövőre biztosan kihagyja az első fordulót a nagyon peches magyar játékos, aki két egymás utáni évben szenvedett súlyos sérülést a szezon elején. A horrorsérülést szenvedő játékos az NB II és NB III közötti különbségről is nyilatkozott honlapunknak.
Csakfoci Admin 2018. augusztus 11., szombat 10:24
Jövőre biztosan kihagyja az első fordulót a nagyon peches magyar játékos, aki két egymás utáni évben szenvedett súlyos sérülést a szezon elején. A horrorsérülést szenvedő játékos az NB II és NB III közötti különbségről is nyilatkozott honlapunknak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. augusztus 11., szombat 10:24

Bár az NB III-ba kiesett Szeged-Grosics Akadémiának magabiztos győzelemmel kezdődött az idény, a napokban a legpechesebb játékosnak érezheti magát Szabó Péter, akinek a Makó elleni bajnokin egy durva szabálytalanság után több helyen eltört a lába, még a sérülés napján megműtötték. A már otthon lábadozó játékos a csakfoci.hu-nak nyilatkozott először a történtekről.

„Olvastam, hogy horrorsérülést szenvedtem, sajnos igen, mondhatjuk… - kezdte honlapunknak Szabó Péter. – A legfájóbb az egészben, hogy egy éve ugyanez történt velem. Akkor az NB II-ben végigcsináltam a felkészülést, az első fordulóban Cegléden játszottunk, a 90. percben pedig külbokatörést szenvedtem. Nem vagyok babonás, de jövőre biztos, hogy kihagyom az első fordulót. Nem akarom harmadjára is átélni, hogy dolgozok egész nyáron, aztán egy pillanat alatt odalegyen minden, és várhassak újabb fél évet.”

"Nem hinném, hogy szándékos volt"

Az ominózus szabálytalanságot Juhász Jónás követte el, akit a játékvezető s sérülés súlyosságát látva kiállított, a Fegyelmi Bizottság pedig három meccsre tiltotta el.

„Ha harmincszor nem néztem vissza a videót, egyszer sem – folytatta Szabó Péter -, de nem hinném, hogy szándékos volt. Mesélték, hogy voltak olyan vélemények, hogy én rúgtam bele (a makói edző, Magyar György fogalmazott így a Facebookon, aki szerint játékosa elrúgta a labdát, Szabó pedig belerúgott a talpába – a szerk.). Sajnálom, ha esetleg szétment a cipője, felajánlok neki egy újat… Az igaz, hogy a labdát elrúgta, de úgy lehetett volna elkerülni a sérülést, ha nem hagyja nyújtva a lábát. Juhász egyébként írt is, jobbulást kívánt, tehát nem hiszem, hogy szándékos volt, de ezzel nem vagyok kisegítve. Bízom benne, hogy a tavaszi idényre felépülök.”

"Attól nem leszek jobban, ha őt több időre tiltják el"

Súlyos sérülések esetén visszatérő kérdés, hogy szankcionálják az elkövetőt (jelen esetben három meccset kapott a vétkes), hiszen gyakran ő hetek múlva már újra a pályán van, míg a szabálytalansággal a másiknak akár a teljes pályafutását is veszélyezteti. Szabó Péternek határozott véleménye van.

Vissza kell nézni a felvételt, ha szándékos volt a szabálytalanság, akkor az okozónak ugyanannyit kell kihagynia, mint az elkövetőnek. Az én esetemben pedig… Nekem végülis teljesen mindegy, attól nem leszek jobban, ha őt több időre tiltják el. Összességében úgy gondolom, ha vétlen az eset, döntsék el az illetékesek, de ha felfedezhető szándékosság, ne térhessen vissza addig, amíg a sérült nem játszik.”

Bár 27 percig állt a játék, mint mondja, nem volt gond az ellátással, a mentő 5-6 perc alatt kiért, a lábának a rögzítése vett igénybe több időt. Végül arról kérdeztük, korábban az NB II-ben futballozva lát-e különbséget keménységben, esetleg durvaságban az osztályok között.

„Valószínűleg van, hiszen az NB III-ban ismernek minket, és a csapatok többsége nem szeretne gólt kapni. Beállnak, védekeznek, így több a sérülésveszélyes szabálytalanság, főleg ha majd idegenben játszunk. Ezzel szemben az NB II-ben sokkal inkább próbálnak játszani a csapatok.”

ÓHÁZY BÁLINT

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz