"A Vasasé a legértékesebb keret az NB I-ben"

Vancsa Miklós szerint 2-3 év múlva egészen nagyszerű eredményeket érhet el a Vasas itthon. Összejöhet egy Magyar Kupa-győzelem vagy egy dobogó is az NB I-ben az ügyvezető szerint.
Privacsek András 2016. augusztus 23., kedd 12:29
Vancsa Miklós szerint 2-3 év múlva egészen nagyszerű eredményeket érhet el a Vasas itthon. Összejöhet egy Magyar Kupa-győzelem vagy egy dobogó is az NB I-ben az ügyvezető szerint.
Szerző: Privacsek András 2016. augusztus 23., kedd 12:29

Vancsa Miklós volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége.

- Tetszik, jókat mosolygok rajta. Érdekes párhuzam, de nagyon nem foglalkozunk vele, vizionálni sok mindent lehet – mondta Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy csapatát ahhoz a Leicesterhez hasonlítják, amely az előző szezonban óriási meglepetésre megnyerte a Premier League-t. - A magyar fociban sok minden lehetséges és annak az ellenkezője is, mi most ennek a példája vagyunk. Tavaly azt mondtam, hogy csak ússzuk meg valahogy, hiszen a feljutásunkkor lett 12-es az NB I-es mezőny. A fiatal csapatunkkal nem volt könnyű dolgunk, az utolsó pillanatokban biztosítottuk be a bennmaradást. Nem gondoltam volna, hogy az idei szezont így kezdjük, csak bíztam benne. Reméljük, sokkal nyugodtabb évünk lesz.

Az ügyvezető beszélt az igazolásokról is.

- Idén mindenki csatár-igazolást követelte tőlünk. Tudtam, hogy már tavaly is voltak olyan támadóink, akik sok gólt szerezhetnek. Elsősorban Pavlovra és Ádám Martinra gondoltam, az egyikük három, a másik kétgólos egyelőre, sok tehetség lakozik bennük, magyar szinten kiváló támadók.  Szinte csak a védelmet erősítettük, Polekszicset, Vaskót és Burmeistert hoztuk. Polekszics remekül védett a sérüléséig, Nagy Geri azonban kiválóan pótolja. Vaskó Tominak innen is üzenem, hogy köszönöm azt a türelmet, mit tanúsít a Vasas iránt, nem sok csapatot láttam, ahol két gól után valaki nem tud a kezdőcsapat tagja lenni. Két győztes meccs után most sem játszott. Mindezt remekül kezeli, ilyen karakterekre van szükség a Vasasnak és a magyar labdarúgásnak. Van bennünk annyi kreativitás, hogy gólt szinte mindig fogunk lőni, hátul pedig masszívak vagyunk, nehéz helyzetben van az edző, de a védelem összeállításánál nem tud mellényúlni.  

Az edzőnk be meri rakni bátran a fiatalokat, ez gazdasági előnyökkel is jár, de természetesen nem kötelezzük erre. Koncepcionálisan is úgy gondoljuk, hogy sok fiatalnak adjunk lehetőséget, Nagy, Ádám, Hangya, Berecz, Vida, Szivacski, ma már alapemberek, de ott van a 98-as születésű Kleisz is a csapat közelében.

Szó esett a német vezetőedzőről is.

- Elégedettek vagyunk Michael Oenninggel, ő egy pozitív szemléletű ember, sugárzik róla az optimizmus, szükség van erre, nem csak a futballban, hanem a társadalomban is. Mi magyarok elég aggódósak vagyunk. Tavaly a bajnoki hajrában a Diósgyőrtől kikaptunk itthon egy élet-halál meccsen, Michael bejött és azt mondta, hogy semmi gond, elmegyünk Békéscsabára és nyerünk, ami persze nem jött be, de ha berúgjuk a 11-est, akkor nyertünk volna.

Idén nem elvárás a kiugró eredmény a Vasastól.

- Nem pozicionáltuk be a csapatot. Innen is üzenem mindenkinek, hogy nem vagyunk szomorúak, mert az első helyen állunk, majd ott végzünk, ahol végzünk. A szezon előtt az volt a célunk, hogy a két feljutót és egy-két csapatot megelőzünk. Két-három év múlva terveztem, hogy komoly eredményt érhetünk el, ez a csapat majd nyerhet kupát, de a bajnokságban is dobogós lehet. Van jobb keret, nem is egy ebben a bajnokságban, de hogy értékesebb nincs, azt merem állítani, annak ellenére, hogy a transfermarkt nem így pozicionál minket. Sok ajánlatot kaptunk, eladhattunk volna jó pénzért játékosokat, de elutasítottuk, mert most az eredményesség a legfontosabb.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz