Újonc és kieső klub is tarolt a nézőszámokkal az NB II rajtján - ennyien voltak a meccseken

Itt voltak a legtöbben és a legkevesebben az 1. fordulóban: a DVSC első helye papírforma, de némi meglepetésre további három csapat stadionjában is többen voltak, mint a Vasaséban.
Dudás Gábor 2020. augusztus 3., hétfő 14:17
Itt voltak a legtöbben és a legkevesebben az 1. fordulóban: a DVSC első helye papírforma, de némi meglepetésre további három csapat stadionjában is többen voltak, mint a Vasaséban.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 3., hétfő 14:17

Ahogy az várható volt, igen komoly érdeklődés mellett zajlott le a Merkantil Bank NB II idényének első fordulója a hétvégén. Az elmúlt évekhez képest erősebb bajnokság mezőnyének csapataiból ráadásul többen is hazai pályán játszottak azok közül, akiket végső esélyesnek is tartottak, illetve a (közel)múlt miatt meglepő lett volna, ha nem látogatnak ki sokan a stadionjukba.

Az sem lett meglepetés, hogy végül a DVSC első hazai találkozóját látták a legtöbben, a Nagyerdei Stadionba több mint 5 ezren látogattak ki, és azt láthatták, hogy az élvonaltól 27 év után elbúcsúzott és a nyáron alaposan megerősödött Loki 1-0-ra legyőzi a Budaörsöt.

Ugyancsak papírformának tekinthető, hogy Szegeden is szép számmal (több mint 4 ezren) voltak kint a drukkerek a Szent Gellért Fórumban, ahová ráadásul az örök rivális Békéscsaba látogatott (és győzött 2-1-re) a dél-alföldi rangadón.

A második vonalba hosszú évek után visszatérő PMFC Dorog elleni mérkőzése is nagy érdeklődésre tartott számot, és a mintegy 3500 szurkoló kiütéses, 4-0-s pécsi sikert ünnepelhetett.

Némi meglepetést jelent viszont, hogy a nézőszámot tekintve a “dobogóról” lemaradó Vasas elől a negyedik helyet is elcsípte az Ajka: a nagyjából 30 ezres Veszprém megyei város lakosságának közel 10 százalékával megegyező tömeg (2800 szurkoló, köztük nyilván győri drukkerekkel is) vándorolt ki a helyi Szabadidő- és Sportcentrumba, ahol megnézhették, ahogy Kis Károly csapata 2-1-re legyőzi az ETO-t.

Angyalföldön is meghaladta a 2 ezret a szurkolók száma, de a nagy visszhangot kiváltó nyári erősítések és komoly tervek egyelőre a vártnál picit talán kevesebb drukkert (valamivel több mint 2400-at) vonzottak ki az Illovszky Rudolf Stadionba az első fordulóban. Az 1-1-s eredmény is csalódást jelenthetett a piros-kékeknek a Kazincbarcika ellen.

Kaposváron, Siófokon és Szolnokon nagyjából ezres volt a látogatottság, ez alatt maradt viszont jócskán a nézőszám Gyirmóton és Soroksáron is a magyarfutball.hu statisztikája szerint.

A Merkantil Bank NB II 1. fordulójának nézőzámai (magyarfutball.hu):

DVSC - Budaörs: 5.124

Szeged - Békéscsaba: 4.034

PMFC - Dorog: 3.500

Ajka - ETO FC Győr: 2.800

Vasas - Kazincbarcika: 2.416

Kaposvár - Nyíregyháza: 1.050

Siófok - Haladás: 1.000

Szolnok - Szentlőrinc: 1.000

Soroksár - DEAC: 500

Gyirmót - Csákvár: 380

 

Átlag: 2.180

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz