Fotó: www.facebook.com/gyirmotfcgyor

NB II: "Úgy néz ki, itt már tavasszal nem lesz bajnoki" - a játékosok ajánlották fel a bércsökkentést a magyar csapatnál

A gyirmóti cégvezető elmondta, rendkívüli az összefogás náluk is azért, hogy egyben maradjon a csapat, és túléljék ezt az időszakot.
Nyikes Zoltán 2020. március 31., kedd 13:12
Fotó: www.facebook.com/gyirmotfcgyor
A gyirmóti cégvezető elmondta, rendkívüli az összefogás náluk is azért, hogy egyben maradjon a csapat, és túléljék ezt az időszakot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 31., kedd 13:12

Kedd délelőtt újabb magyar klub tette közzé hivatalos oldalán, hogy miben sikerült megegyeznie a vezetőknek és a játékosoknak a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatti közös felelősségvállalásban. A felfüggesztést követően a Gyirmót FC Győr vezetői azonnali hatállyal lezárták az Alcufer Stadiont, és valamennyi csapatuk működését felfüggesztették. Ez mintegy 50 sportszakembert és 400 labdarúgót érint.

– A pályák állagmegóvása folyamatos, a pályamunkások szigorú feltételek mellett végzik napi teendőiket – kezdte a beszámolót a változásokról Margitai Zoltán, a Gyirmót FC KFT cégvezetője. – Az Alcufer Stadionba rajtuk kívül kizárólag a biztonsági szolgálat szakemberei léphetnek be, akik az őrzést biztosítják. A napi munkát - aki teheti - otthonról végzi, így készítjük a licencet, a gazdasági osztály pedig rendezi a számlákat, vezeti a könyvelést. A sportszakemberek otthon tartózkodnak, és elektronikus eszközökön tartják a kapcsolatot a játékosokkal. Az edzésterveket kidolgozzuk, és ezeknek az utasításoknak megfelelően kell dolgozniuk és edzésben maradniuk a játékosoknak. 

Sajnos a jelenlegi helyzet úgy néz ki, hogy itt már tavasszal nem lesz bajnoki mérkőzés. A bajnoki szünet miatt tárgyaltunk a játékosokkal, akik elmondták, hogy megértik a rendkívüli helyzetet, és saját maguk ajánlották fel, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel részt vesznek a veszteségek közös teherviselésében.

A klub-, és a szakmai vezetés is hasonló véleményen volt, így ezekkel a szakemberekkel is megtörténtek a megállapodások. Rendkívüli a helyzet, és úgy látom, hogy rendkívüli az összefogás nálunk is azért, hogy egyben maradjon a csapat, és túléljük ezt az időszakot. Köszönettel tartozunk a tulajdonosoknak, hogy ebben a helyzetben senkit nem küldenek el, mindenkinek fizetik a fizetésének egy jelentős részét, és külön köszönet a sportszakembereknek, játékosoknak, akik felelősséget vállalva átvállalják a költségek nagy hányadát! Ahogy azt elmondtam nem tartjuk valószínűnek, hogy még játszani kell tavasszal, de természetesen betartjuk az MLSZ rendelkezéseit, és úgy járunk el, ahogy a majd a döntés szól.

Nincs könnyű helyzetben a szövetség, hiszen bármilyen döntést fog hozni, az valakinek nem fog tetszeni,

de sajnos most tudomásul kell venni, hogy vagy be lehet fejezni a bajnokságot, vagy nem. Ezt most még senki sem tudja. Nem találgatunk, várunk, és otthon vagyunk addig is, hogy ezzel segítsük a védekezést.

Olvastad már?
Kritikus a helyzet: Csődbe mehet a magyar klub, ha a játékosok nem fogadják el a drasztikus bércsökkentést
Az NB II meglepetéscsapatát is elérte a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatás. A Siófok tulajdonosa szerint kritikus a helyzet, ezért nagyon jelentős bércsökkentésre készülnek.
Elolvasom

A cégvezető után a csapatkapitány, Nagy Patrik is elmondta véleményét a kialakult szituációról.

– Amikor felhívott minket a cégvezető, azonnal jeleztük, hogy felajánljuk fizetésünk egy bizonyos százalékát annak érdekében, hogy túl tudjuk élni ezt a nehéz időszakot. Nem valószínű, hogy tudunk még játszani tavasszal, de ennek ellenére korrekt megállapodást kötünk a klubbal, és ha nem tudunk játszani, akkor is minimum 06.30.-ig megkapjuk a csökkentett fizetéseinket. Tudjuk, hogy most mindenki óriási áldozatot hoz annak érdekében, hogy vége legyen ennek az időszaknak. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni lehetőségeink szerint, és mértékben. Bízunk benne, hogy amikor újra a rendeződik az életünk, ismét mérkőzéseket tudunk játszani Gyirmóton. Mi most így tudunk segíteni, illetve otthon maradunk azért, hogy segítsük a vírus terjedésének megakadályozását. Az, hogy mi lesz, nem tudjuk, de mi focizni szeretnénk minél hamarabb! – zárta a játékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz