Teljesült a magyar edző álma: 2-3 új igazolás érkezhet az irányításával

A játékosok mellett a szakmai stáb tagjaival is egyeztetett a Nyíregyháza Spartacus vezetése. Bár eredetileg a tavaszi szezon végéig szólt a megállapodás Lengyel Roland vezetőedzővel, pénteken jelezték, hosszú távon - azaz a tavaszi szezon után is - vele képzeli el a jövőt a Szpari.
Csakfoci Admin 2019. december 21., szombat 15:05
A játékosok mellett a szakmai stáb tagjaival is egyeztetett a Nyíregyháza Spartacus vezetése. Bár eredetileg a tavaszi szezon végéig szólt a megállapodás Lengyel Roland vezetőedzővel, pénteken jelezték, hosszú távon - azaz a tavaszi szezon után is - vele képzeli el a jövőt a Szpari.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 21., szombat 15:05

Nagyon boldog vagyok, mert egy álmom teljesült azzal, hogy a Nyíregyháza Spartacust irányíthatom. Bízik bennem a vezetés, és remélem egy sikeres időszak előtt állunk - kezdte Lengyel Roland vezetőedző a nyiregyhazaspartacus.hu-nak. – Nekünk az építkezés a legfontosabb, ehhez az kell, hogy minél kisebb játékosmozgás legyen. Azt látjuk, hogy mely posztokon van szükség erősítésre, de számítunk a saját nevelésű játékosainkra.

Van egy jól működő elemző rendszerünk, és ez alapján választunk ki játékosokat, nem pedig szemre, vagy ismeretség alapján.

Ha megvan a megfelelő kvalitás, ha eléri a labdarúgó azokat a szempontokat ami nekünk kell, akkor megvizsgáljuk az emberi oldalt is. Olyan személyiséget szeretnénk, aki beleillik ebbe az öltözőbe. A kiválasztás már hetekkel ezelőtt elkezdődött, és 2-3 új játékos érkezhet.

Az új játékosok szerződtetéséről egy öt fős szakmai tanács dönt, melyben helyet kap a vezetőedző, a Bozsik Akadémia vezetése és a sportigazgató is. A jövőben utóbbi feladatot Ambrusz Árpád látja el.

A cél az, hogy csak megfelelő játékosok érkezzenek a klubhoz, akik valóban erősítést jelentenek. Nem tartható az a korábbi rendszer, hogy minden átigazolási időszakban 8-10 labdarúgót szerződtet a klub - az aktuális vezetőedző döntése alapján - ez rengeteg pénzbe kerül. Csak olyannal kötünk a jövőben kontraktust, aki jobb, mint aki jelenleg itt van. Főszerepet kap a saját nevelés.

Egy olyan modellt szeretnénk megvalósítani, hogy már az utánpótlásban azt játsszák a fiatalok, amit a felnőtt csapat, így könnyen beépíthető lenne egy-egy fiatal az első csapatba.

Január 3-án minden, az utánpótlásban dolgozó edző megkapja konkrétan, megvágott videón, hogy mit várunk el a játékosoktól az egyes posztokon. Nekik úgy kell az edzést felépíteni, hogy ezt a fiatalok megtanulják. Ez ellenőrizhető, és számonkérhető is. Természetesen a jövőben is segítem Lengyel Roland munkáját is, és mivel ezer szállal kötődöm a Spartacushoz, ott segítek, ahol csak igénylik – fogalmazott a klubhonlapnak Ambrusz Árpád.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz