Teljes átalakulás a Szparinál: Bemutatták az új edzőt és az új vezetőket is

Az Anzsi és egy angol klub ellen is játszik a Nyíregyháza a nyáron.
Dudás Gábor 2017. június 16., péntek 13:04
Az Anzsi és egy angol klub ellen is játszik a Nyíregyháza a nyáron.
Szerző: Dudás Gábor 2017. június 16., péntek 13:04

Ahogy a csakfoci.hu korábbi cikkében jelezte, teljes vezetőségváltásra került sor az NB II-es Nyíregyházánál.

A Soroksárról érkező / visszatérő Lucsánszky Tamás a régi-új vezetőedző, Elbert Gábor pedig a sportszakmai ügyvezető, míg Bene Ferencet szakmai igazgatónak nevezték ki.

Elbertet Szűcs Mihály klubigazgató mutatta be a pénteki sajtótájékoztatón.

- Azon leszünk, hogy ez új szakasz kezdődjön a Nyíregyháza Spartacus életében – indította amolyan székfoglalóját a nagy tapasztalattal bíró sportvezető a szon.hu cikke szerint. - Öt esztendőre kaptunk megbízatást ez alatt kell egy olyan klubmodellt felépíteni, amely méltó a Szpari hagyományaihoz és szeretni fogják az itt élők. A közönség elvárása nem kicsi, ám a szeretete is hasonló mértékű. Szeretnénk stabil élvonalbeli csapatot, a profi foci az egyik lába a klubnak. A másik az utánpótlás, boldog vagyok, hogy kijelenthetem: július elsejétől a Bozsik Akadémia a Spartacushoz kerül, szeretnénk, ha minél több saját nevelésű fiatal kerülnek majd a felnőtt csapatba. A név marad, ám hivatalosan Nyíregyházi Bozsik Akadémia lesz, így is jelezve, hogy a klub nyíregyházi. A tervek szerint a '99-es korosztály legügyesebbjei hetente kétszer részt vehetnek majd a felnőttek edzésein. A harmadik láb a női foci. Az új bajnokságban az U 16-os és U 19-es csapat mellett egy NB II-es felnőtt együttest is indít majd a klub.

 

A klub gazdasági ügyvezetője az a Sipos Zoltán lesz, aki korábban is dolgozott a klubért. A szakmai stáb többi tagját a jövő héten mutatják majd be.

Szűcs Mihály szólt a szlovéniai edzőtáborozásról. A csapat négy meccset is fog játszani, előbb az orosz Anzsi Mahacskala, majd a grúz Dinamo Tbiliszi lesz az ellenfél. Az utolsó előtti napon a szerb FK Cukaricki, a hazautazásnapjának délelőttjén pedig az angol Luton Town ellen tesztelheti majd csapatát Lucsászky Tamás, aki három esztendeje már NB II-es bajnokságot nyert a Szparival.

Ami a játékoskeretet illeti, a Szparitól végül távozó egykori csapatkapitány, Törtei Tamás két éves szerződésben állapodott meg a Cegléddel.

- A csapat jelenleg nagy változáson megy át, vannak távozók és érkezők. Folyamatosan tárgyalunk labdarúgókkal, és többekkel már ma szerződést köthetünk – mondta Szűcs a lehetséges érkezők kapcsán.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz