Spanyol vezetővel építené fel az ETO az ország legjobb fociakadémiáját: "A mentalitáson kellene kicsit változtatni"

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatója, Héctor Martínez Quijeiro jelentős nemzetközi tapasztalattal érkezett Győrbe.
Dudás Gábor 2021. február 9., kedd 19:10
A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatója, Héctor Martínez Quijeiro jelentős nemzetközi tapasztalattal érkezett Győrbe.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 9., kedd 19:10

A 44 éves spanyol Héctor Martínez Quijeiro a madridi Universidad Camilo José Cela egyetemen szerzett diplomát, illetve UEFA Pro licensszel is rendelkezik, így minden képesítést megszerzett, ami a szakterületén lehetséges. 2005-től a Celta Vigo Akadémián dolgozott, 2012-ben pedig kinevezték a mexikói Celta Vigo Akadémia igazgatójának.

Négy sikeres év után a brassói Celta Vigo Akadémia igazgatójaként folytatta pályafutását, majd 2017 nyarán Kínában a LaLiga Projekt keretében dolgozott vezetőedzőként. 2018-tól a spanyolországi Denis Suarez Labdarúgó Akadémia igazgatója lett, mostantól pedig a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia szakmai munkájáért felel.

- Van egy jó barátom, aki ügynökként dolgozik Spanyolországban, és nemrég írt nekem egy üzenetet, hogy Magyarországon, Győrben a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatót keres, érdekelne-e a lehetőség. Természetesen felkeltette az érdeklődésemet, megbeszéltük a feltételeket, és mivel szimpatikusak voltak, felvettük a kapcsolatot a klubvezetéssel. Elküldtem a szakmai önéletrajzomat és megbeszéltünk egy Skype-interjút, ami aztán nagyon jól sikerült, mindenben sikerült megegyeznünk, így örömmel vállaltam el a felkérést. A klub elrendezte az utazásomat, és most már lassan egy hete itt vagyok.

Nagyon jól érzem magam az ETO-nál, egyelőre az ETO Park Hotelben lakom, így gyalog percek alatt beérek dolgozni. A kollégák kedvesek és érdeklődőek, sokat segítenek, hogy minél hamarabb beilleszkedjek. Nagy örömömre azt tapasztaltam, hogy az Akadémián minden a rendelkezésünkre áll, ami a minőségi munkavégzéshez szükséges. Vannak kiváló pályák, rengeteg öltöző, sportszerek, írott és videós háttéranyagok, tudományos labor és szakemberek. Sok spanyolországi klubban sem állnak rendelkezésre ilyen profi körülmények, ezért nagyon meglepődtem, amikor először körülnéztem, és megláttam, hogy itt minden megvan.

Véleményem szerint a mentalitáson kellene kicsit változtatni, el kell hinnie mindenkinek, hogy bármit el tudunk érni, csak tenni kell érte. Remek játékosok és edzők vannak, minden adott ahhoz, hogy még magasabb szintre lépjen az Akadémia, csak hinni kell benne, hogy képesek vagyunk rá.

Ehhez csak kemény munka, a futball szeretete és kitartás kell.

Soós Imre ügyvezetővel azt a célt tűztük ki, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia legyen Magyarország legjobb futball akadémiája, így én azon fogok dolgozni, hogy ez megvalósuljon. Szeretném, ha a jövőben az ETO Akadémia lenne a magyar foci egyik legjobb referenciája, és szeretném, hogy mindenki ismerje a csapatainkat és a játékosainkat.

Meg kell különböztetnünk magunkat az összes többi csapattól azzal, hogy mások tudunk lenni, ezért az lesz a célom, hogy létrehozzunk egy olyan egyedi játékstílust, ami csak ránk jellemző.

Ebben segíthet az, hogyha a spanyol futballfilozófiából bizonyos jó megválasztott elemeket beépítünk az ETO-stílusba. Azt akarom, hogy felismerhető, látványos és stílusos futballt játsszon az Akadémia minden csapata, hogy minden kisgyerek álma az legyen, hogy itt játsszon, és minden szülőnek az legyen a célja, hogy a mi akadémiánkon nevelkedjen a gyermeke. Ehhez nekünk egész mást kell mutatnunk, mint az összes többi utánpótlás nevelő központnak. Természetesen ez egy hosszú folyamat, amihez időre és rengeteg közös munkára van szükség, de hiszek benne, hogy sikerülni fog. Én vagyok az első spanyol sportszakember az akadémián, de bízom benne, hogy nem az utolsó, mert úgy gondolom, további spanyol edzők bevonásával egy újabb lépést tennénk a közös célunkért, hogy Magyarország legjobb labdarúgó akadémiája legyünk – mondta Héctor Martínez Quijeiro az eto.hu-nak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Tovább az összes átigazoláshoz