Fotó: facebook.com/tve1887.hu

Pintér Attila: "Aki ismer, az tudja, hogy nekem vagy bent kell tartanom egy csapatot, vagy bajnokságot kell nyernem" - ezért áll kiesőhelyen az új klubja

Pintér Attila szerint a csapat túl sok rendszerben próbált meg mozogni, és ebbe a játékosok picit belezavarodtak.
Póczik Dávid 2022. április 14., csütörtök 12:28
Fotó: facebook.com/tve1887.hu
Pintér Attila szerint a csapat túl sok rendszerben próbált meg mozogni, és ebbe a játékosok picit belezavarodtak.
Szerző: Póczik Dávid 2022. április 14., csütörtök 12:28

Tegnap vált hivatalossá, amit a csakfoci.hu elsőként jelzett, miszerint Pintér Attila az NB II-ben szereplő III. Kerület TVE együttesénél folytatja vezetőedzői pályafutását. Az 55 éves szakember Kemenes Szabolcsot váltotta a másodosztály 19. helyén álló együttesnél. Pintér a klubhonlapnak beszélt arról, hogyan jutott arra a döntésre, hogy elvállalja az óbudai gárda irányítását.

- A csapat 60-70 százalékát ismertem, de azért nem mindennap láttam őket játszani. A Vasas és a Diósgyőr elleni mérkőzéseket megnéztem, de ahhoz hogy lássam, mi itt a probléma, ahhoz időt kértem. Egy fél nap után jutottunk oda, hogy a vezetőség elmondta, hogy bíznak bennem és szerintük új impulzust tudnék hozni - kezdte Pintér.

- Aki ismeri az edzői karrierem az tudja, hogy nekem vagy bent kellett tartanom egy csapatot, vagy bajnokságot kellett nyernem. Szeretem a kihívásokat és azt gondolom, hogy ez is az. Remélem, hogy meg tudom oldani azt, amit vállaltam és bent tudom tartani a csapatot. Ez nem csak rajtam múlik, a csapatnak is el kell hinnie azt, hogy ez sikerülhet. Az idős játékosnak sem mindegy, milyen osztályban kezdik a következő szezont, illetve a fiataloknak se mindegy, hogy az NB II-ben vagy az NB III-ban tudnak tovább fejlődni.

Pintér az interjúban arra is kitért, mi lehet az oka annak, hogy az óbudai csapat csupán az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán.

" Egy edző nem tud eredményes lenni, ha nem tud hatni a játékosaira. Négy-öt mérkőzést megnéztem és megpróbáltam leszűrni azokat a dolgokat, hogy tud a csapat jobb lenni. A csapat nagyon-nagyon sok rendszerben próbált meg mozogni és nem volt bennük rendszeresség és egy olyan meghatározott szisztéma, ami mellett letették a voksukat. A játékosok ebbe picit bele voltak kényszerítve és bele voltak zavarodva, hogy az adott játékrendszerben mit is várnak el tőlük. Nekünk rövid idő alatt meg kell találni azt a két rendszert, amiben a játékosok a legjobban tudnak mozogni és amiben a legjobb eredményre lesznek képesek."

Az 55 éves szakember elmondta, hogy meg kell találniuk az erősségeiket és a következő ellenfelükkel, a Kecskeméttel, csak utána lehet foglalkozni, amikor arra szükség van. Pintér szerint a csapatnak a saját kezébe kell vennie az irányítást a bennmaradás elérése érdekében.

Az interjú végén szó esett arról is, meddig szól a korábbi válogatott szövetségi kapitány megbízatása.

- Az elnök úrral hat meccsben egyeztünk meg. Nagyon korrekt volt, amikor tájékoztatott, mit szeretne elérni ez a klub a jövőben. Óbudának sokat jelent a TVE, és szeretném, ha sikerülne kiharcolnunk a bennmaradást - zárta Pintér Attila.

Olvastad már?
Megerősítve: Pintér Attila meglepő helyen tért vissza a magyar fociba - hivatalos
A korábbi szövetségi kapitánnyal harcolnák ki a bennmaradást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz