Fotó: facebook.com/tve1887.hu

Pintér a sorsdöntő meccs előtt: "Nem szabad besz*rni attól, hogy teljesítményt kell letenni"

A III. Kerületi TVE vezetőedzője nem mindennapi meccsre készül, de nem akar terhet tenni a játékosaira.
Nyikes Zoltán 2022. május 20., péntek 13:59
Fotó: facebook.com/tve1887.hu
A III. Kerületi TVE vezetőedzője nem mindennapi meccsre készül, de nem akar terhet tenni a játékosaira.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 20., péntek 13:59

Az NB II utolsó fordulójában kiesési rangadót vív egymással a Békéscsaba és a Pintér Attila vezette III. Kerületi TVE. A lila-fehérek egy győzelemmel biztosan bennmaradnak, az óbudaiak sorsa azonban nem csak a saját kezükben van siker esetén sem.

– A játékosok olyan helyzetben vannak, hogy ők sem szeretnének a harmadosztályba kerülni, de nem szabad besz*rni attól, hogy teljesítményt kell letenni – mondta a klubhonlapnak adott interjújában Pintér. – Mindig is azt mondtam nekik, amióta itt vagyok, hogy "mutasd meg, ki az a Barczi, Köböl, Szalai stb...". Azt a száz százalékot meg kell próbálni most kihozni ahhoz, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni. Ha fejben ott van mindenki és futómennyiségben több pluszt tud hozzátenni, akkor több párharcot tudunk nyerni, sokkal jobb döntéseket hozunk mint az ellenfél, és akkor jobb teljesítményre és eredményre vagyunk képesek. Soha nem tettem terhet a játékosokra, hiszen a magyar labdarúgók nyomás alatt kevésbé tudnak teljesíteni. Most is azt fogom kérni tőlük, hogy azt adják ki magukból, ami bennük van, azzal a plusszal, amit előbb mondtam. Itt kiderül, ki mennyire jó versenyző típus, kire építhet a jövő szempontjából a klub. Megpróbálom felkészíteni a játékosokat arra, hogy mi jöjjünk ki abból pozitívan, hogy rengeteg néző és remek hangulat vár ránk, és ne a Békéscsaba. Inkább rájuk tegyen ez nyomást, minket pedig szabadítson fel.

Pintér kiemelte, nem mindennapi mérkőzés lesz, hiszen amelyik csapat nyer, az nagy valószínűség szerint bennmarad, döntetlen esetén pedig mindkét csapat kieshet.

– Nagyon sok kis dolgon múlhat, egy pontrúgáson, egy hazaadáson, ki hogy ébredt. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy fel tudjuk készíteni a játékosokat ezen a héten, hogy minden szempontból sokkal tökéletesebbek legyünk, mint a Békéscsaba. Ha ennek ellenére nem sikerül, de megtettünk mindent a pályán, akkor nem az utolsó hat fordulót, hanem az egész szezont át kell vizsgálni – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Olvastad már?
Diósgyőr: "Mindenki teljesítmény alapú szerződést kap" - a tulajdonos bejelentése a vezetőedzőről, az új szakmai vezetőről és a kudarc felelőseiről
A DVTK-tulajdonos megerősítette a csakfoci.hu korábbi információit, valamint elmondta, a feljutás elmaradásában elsősorban a szakmai vezetés és a játékosok felelősségét kell kiemelni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz