„Nem merem kijelenteni, hogy bajnok lesz a Puskás” - ezért kellett mennie az edzőnek

 Szíjjártó István ex-vezetőedző szerint egyre jobb volt a csapata, ugyanakkor az „NB I-es” játékosainál többször észlelt hozzáállásbeli problémát. Interjú.
Privacsek András 2016. november 3., csütörtök 12:41
 Szíjjártó István ex-vezetőedző szerint egyre jobb volt a csapata, ugyanakkor az „NB I-es” játékosainál többször észlelt hozzáállásbeli problémát. Interjú.
Szerző: Privacsek András 2016. november 3., csütörtök 12:41

Miért kellett távoznia a Puskás Akadémia kispadjáról?

- A vezetők számára nem volt elég az eddigi eredményünk, mintha picit megijedtek volna, hogy ez kevés lesz a feljutáshoz - kezdte Szíjjártó a csakfoci.hu-nak. - Az 5. helyen állunk, de jelenleg négy csapatnak is 26 pontja van.

Mennyire érte váratlanul a menesztése?

- Váratlanul ért, hiszen az utóbbi hetekben már jól szerepelt a csapat, az utolsó három meccsen nem kaptunk gólt, hét pontot szereztünk, de kilencet kellett volna ezek szerint. A Dorog ellen is jól játszottunk, sajnos a helyzeteink kimaradtak.

Az ősz folyamán többször elégedetlenkedett a csapat játékát látva, sőt, volt olyan mérkőzés, amely után nagyon kiborult.

- A ZTE elleni hazai meccs után borultam ki, miután 2-0-ról nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Volt azonban több olyan meccsünk, amelyen vezettünk, de mégis fontos pontokat hullajtottunk. Ezt egyértelműen a koncentráció hiánya miatt történhetett meg. Visszatérve a Zalaegerszeg elleni mérkőzésre, ott főleg Zsidai Lacit kritizáltam, aki sokat hibázott, indiszponált volt, amit az instat adatok is alátámasztottak.

A csapat rutinos, NB I-et is megjárt játékosai mennyire éhesek a sikerre?

- Nem látok a fejükbe sajnos, de tény, hogy többször éreztem hozzáállásbeli problémát. A rutinos játékosoknak kellene a csapatot a hátukon vinniük, de ez nem mindig valósult meg sajnos.

Az ellenlábasok szerint az NB II-ben a Puskás Akadémiának van a legerősebb kerete. Ezzel egyetért?

- Ez így egyértelműen nem jelenthető ki, de az tény, hogy jó játékosaink vannak. Sajnos azonban nagyon sokszor nem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni sérülések miatt, illetve azért, mert két fiatalt kötelezően szerepeltetni kell. Nálunk a fiatalok a védelemben játszottak és korukból adódóan voltak hullámvölgyek a játékukban.

Feljut a Puskás Akadémia az NB I-be?

- Azon dolgoznak, hogy ez sikerüljön. Bajnokságot nagyon nehéz nyerni az NB II-ben is, nem merem kijelenteni, hogy ez mindenképp összejön. Azok a csapatok előnyben vannak, amelyek évek óta állandó kerettel dolgozhatnak és nincsenek nagy változások félévente. Azt viszont ki merem jelenteni, hogy a Puskás ott van az NB II két legjobb csapata közt.

Ön mihez kezd most?

- Nem tudom még, nagyon friss a szakítás. Szeretném magam tovább képezni, eljárni edzésekre. Marco Rossival jó a viszonyom, remélem, megengedi, hogy egy kicsit betekintést nyerjek a szakmai munkájába.

Privacsek András

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz