NB II: Itt az újabb edzőváltás, 3 és fél év után távozik posztjáról az egykori NB I-es tréner

Az NB II-ben szereplő Ajka együttese bejelentette, hogy három és fél után távozik posztjáról a zöld-fehérek vezetőedzője, Kis Károly.
Póczik Dávid 2022. október 31., hétfő 14:20
Az NB II-ben szereplő Ajka együttese bejelentette, hogy három és fél után távozik posztjáról a zöld-fehérek vezetőedzője, Kis Károly.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 31., hétfő 14:20

A bakonyiak hivatalos honlapja tudatta, hogy a szakvezető közös megegyezéssel távozik a klubtól. Kis Károly korábban már dolgozott Ajkán, majd 2019. május 1-én visszatért a klubhoz.

Első évében újoncként, a COVID-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban a 9. helyre vezette a csapatot, amit a következő évben sikerült felülmúlnia és a klub fennállásának legsikeresebb bajnoki helyezését elérve (NB II, 5. hely) zárta a szezont. Az előző idényben a 9. helyen ért célba az Ajkával az 58 éves szakember.

Az idei szezonban az Ajka jelenleg a 14. helyen áll, 14 mérkőzésen mindössze 16 pontot szerzett a gárda, amely az előző kilenc bajnokijából csak egyet nyert meg. A vezetőség ezért úgy látta, hogy az együttesnek új impulzusra van szüksége, ezért a váltás mellett döntött.

Kis távozása után ideiglenesen Jeney Gyula veszi át a csapat irányítását, munkáját Pintér Csaba asszisztens edző, Dávid Sándor kapusedző és Bartos Zoltán videóelemző segíti a továbbiakban.

Kis Károly korábban volt a Szolnok, a Balassagyarmat és a Vasas edzője is. Legsikeresebb korszakát az élvonalbeli Paks együttesénél töltötte, ahol 2010 és 2012 volt vezetőedző. Irányítása alatt 2011-ben a tolnaiak Ligakupát nyertek, míg a bajnokságban a második helyen értek célba, így az EL-ig is eljutottak, ahol a 3. selejtezőkörig menetelt a csapat.

Olvastad már?
NB I: A Vasas és a Vidi játékosai ellepték a forduló válogatottját - itt a csapat
A Vasas és a Fehérvár idegenbeli sikere után mindkét csapat 3-3 játékosa került be a legjobbak közé. Az élvonalbeli mezőny fele képviselteti magát a forduló válogatottjában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz