Fotó: voetbalnieuws.be

NB II-es csapat irányítására kérték fel Bölönit - így döntött a tapasztalt edző

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy a szegedi klub alapítója felajánlotta Bölöni Lászlónak a vezetőedzői posztot.
Nyikes Zoltán 2022. május 11., szerda 8:35
Fotó: voetbalnieuws.be
A csakfoci.hu úgy értesült, hogy a szegedi klub alapítója felajánlotta Bölöni Lászlónak a vezetőedzői posztot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 11., szerda 8:35

A 31. fordulót követően távozott meglepetésszerűen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kispadjáról Dragan Vukmir, akinek a helyére egyelőre még nem nevezett ki új vezetőedzőt az NB II-es klub. Megírtuk, hogy ezt követően Aczél Zoltánt nézte ki a Szeged a vezetőedzői pozícióra, ám a Kozármislenyt vezető tréner meg akarta nyerni az NB III-as bajnokságot csapatával, ezért szezon közben nem váltott klubot.

Úgy tudjuk, hogy rajta kívül szívesen látták volna a marosvásárhelyi születésű Bölöni Lászlót is,

aki jó kapcsolatot ápol az NB II-es klub alapítójával, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel.

A csakfoci.hu információi szerint volt is egy találkozó kettejük között, ahol a legutóbb a görög Panathinaikosznál dolgozó vezetőedzőtől kért szakmai tanácsokat Kiss-Rigó püspök, aki ekkor kérte fel Bölönit a szegedi klub irányítására, ám ő ezt udvariasan visszautasította.

A csakfoci.hu megkereste az üggyel kapcsolatban a 69 éves szakembert, aki csak annyit mondott, hogy nem ő lesz a Szeged vezetőedzője, de ennél bővebben ezzel a témával nem kívánt foglalkozni.

Bölöni karrierje során számos helyen megfordult a világban: Franciaországban a Nancy, a Rennes, a Monaco és a Lens, Belgiumban a Standard Liége, a Royal Antwerp és a Gent, Görögországban a Panathinaikosz és a PAOK edzője is volt, de a portugál Sportingot, az egyesült arab emírségbeli Al-Wahdát és Al Jazirát, a szaúdi Al-Ittihadot és a katari Al-Khort is vezette, valamint a román válogatott szövetségi kapitánya is volt.

Olvastad már?
Honvéd: A szezon végén távozik az őskispesti válogatott védő
Baráth Botondnak lejár a kispestiekkel kötött szerződése, és úgy tudjuk, máshol folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz