Felkészülés: Az MTK biztosan verte a Kövesdet a főpróbán

Az MTK Budapest magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet felkészülési mérkőzésen pénteken.
Csakfoci Admin 2021. július 23., péntek 22:06
Az MTK Budapest magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet felkészülési mérkőzésen pénteken.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. július 23., péntek 22:06

Az MTK Budapest páros edzőmeccsel hangolt a bajnokságra, a Mezőkövesd elleni első találkozót magabiztosan nyerték a fővárosi kék-fehérek. A klubhonlap beszámolója szerint a vendégek kezdtek veszélyesebben, Besirovic maradt üresen, 8 méterről lőtt is a szélről, de Mijatovic szépen védett. Nem sokkal utána, a 9. percben Miovski lépett ki remekül egy labdával, és 13 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. Ezt követően Herrera, majd Grozav lövéseivel veszélyeztetett az MTK, míg Nagy Zsombor fejjel próbálkozott egy szöglet után, de újabb találat nem esett az első 45 percben.

Fordulás után egy-két ígéretes MTK-támadás végén mentett a vendégek védelme. A túloldalon Vajda beadásába Cseri fejelt bele, a labda a kapufáról kifelé pattant, Farkas ismétlését pedig Mijatovic védte. A 67. percben egy mintaszerű támadás után kétgólosra nőtt az MTK előnye: Miovski egy remek csellel átverte emberét, majd rendkívül önzetlenül Dimitrov elé tálalt, aki 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett.

Az utolsó negyedórában Vancsa és Kata is pályára lépett, majd a 77. percben a csereként beállt Drazic lőtt ballal 18 méterről, a labda a jobb kapufa mellett ment el. Pár perccel a vége előtt Vancsa cselezett jól, majd visszatette a labdát, a védők nem tudtak felszabadítani, Dimitrov pedig élt az eséllyel, 7 méterről kíméletlenül bevágta a labdát a jobb alsó sarokba.

A hajrában még Grozav adott remek labdát Vancsának, aki jó csel után ballal lőtt 17 méterről, Antal vetődve védett. A lefújás előtt egy szép akció végén Cseri lőtt, a léc aló tartó lövését Mijatovic szépen védte, az állás így már nem változott, az MTK Budapest magabiztosan nyert 3-0-ra Pintér Attila csapata ellen.

Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest-Mezőkövesd 3-0 (Miovski 9., Dimitrov 67., 81. )

MTK Budapest: Mijatovic - Alho, Varju, Nagy Zs., Herrera - Dimitrov - Kocsis B. (Vancsa 76.), Ramadani, Palincsár - Grozav, Miovski (Kaka 76.)

Mezőkövesd: Antal B. - Farkas D., Pillár, Katanec, Vajda S. - Cseke - Madarász M. (Chiren), Cseri - Vutov (Drazic), Jurina, Besirovic

A két csapat második egymás elleni felkészülési meccsén a fővárosi kék-fehérek kezdtek jobban: egy szöglet után Ferreira pöckölt a hálóba, egy védőn még megpattant a labda, de így is a kapuban kötött ki a játékszer. Ezt követően kisebb vendéglehetőségek maradtak ki, majd a 27. percben Nagy Barnabás "kínálta meg" Bőszt egy 27 méteres lövéssel, aki bravúrral mentett a bal alsó sarok elől. A hajrában még Drazic pöckölt bele egy labdába, ami elment a kapu előtt, így egygólos MTK-előnnyel zárult a félidő.

Fordulás után inkább a mezőnyjáték dominált, a kövesdiek egy fokkal aktívabbak voltak támadásban. A 65. percben ki is egyenlítettek: egy támadás végén Derekas középre passzolt, Calcan pedig 10 méterről a bal alsóba helyezett. Erre majdnem válaszolni tudott Mezei, akinek 26 méteres szabadrúgása után centikkel kerülte el a kapufát a labda.

A 82. percben is nagyon közel állt győztes gólhoz az MTK: Kovácsréti 17 méteres szabadrúgása után a lécről ment fölé a labda. Újabb gól nem is született, így a két együttes második pénteki edzőmeccse döntetlennel zárult.

Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest-Mezőkövesd 1-1 (Ferreira 5., ill. Calcan 65.)

MTK Budapest: Somodi (Csenterics 80.) - Balázs, Perkovic (Baki 46.), Ferreira, Nagy B. - Weir, Kata, Mezei, Kovács M. (Drljo 70.) - Prosser, Kovácsréti

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz