Fotó: mtkbudapest.hu
MTK

Bognár György már a jelenlegi MTK-kerettel is biztos a dolgában: “Látványos játékra fogunk törekedni”

Az MTK Budapest új szakmai igazgatója nyilatkozott arról, milyen elvek mentén dolgozik majd a felnőtt együttes mellett.
Nyikes Zoltán 2022. május 17., kedd 11:37
Fotó: mtkbudapest.hu
Az MTK Budapest új szakmai igazgatója nyilatkozott arról, milyen elvek mentén dolgozik majd a felnőtt együttes mellett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 17., kedd 11:37

Hétfő délután vált hivatalossá, hogy a Paksi FC-t a Magyar Kupa-döntőig vezető Bognár György lett az MTK Budapest szakmai igazgatója.

Az MTK-val játékosként bajnoki címet szerző szakember a klubhonlapnak elmondta, korábban többször volt már szó arról, hogy visszatérne a fővárosi kék-fehérekhez, de vagy neki volt élő szerződése, vagy más elképzelései voltak a klubnak, most azonban ezek az elképzelések találkoztak és nagyon örül, hogy újra a Hungária Körúton dolgozhat.

– Nem lehet más a filozófia, mint Pakson, mert Zakor Sándor tulajdonos is azért kért fel erre a munkára, mert ezt a filozófiát szeretné látni. Az, hogy kevés gólt lő a csapat, nyilván nem jó. Szeretnénk a legtöbb gólt lőni, ez nagyon fontos dolog, abból nagy baj nem lesz. Leültem Pölöskei Gáborral, Teodoru Vaszilisszal, Horváth Dáviddal és Kanta Józseffel, és átbeszéltük a keretet, a lehetőségeket.

Azt gondolom, hogy a jelenleg itt lévő 30 játékos, plusz a fiatalok abszolút alkalmasak arra, hogy megnyerjék az NB II-t és visszajussanak az NB I-be, illetve, hogy jó focit játszunk velük.

Most még nem vagyok teljesen naprakész, de akár ezzel a játékosállománnyal is neki mernék vágni a bajnokságnak – válaszolta Bognár.

A szakmai igazgatót arról is kérdezték, kik lehetnek az MTK riválisai a feljutásért folyó harcban a következő idényben.

– A Diósgyőr lesz a feljutás egyik esélyese, illetve a Győr meg fog erősödni, velük is számolni kell majd és mindig vannak olyan klubok, akiknek ez a szándékuk. Például a Szombathely, ott sosem lehet tudni, hogy milyen csapatot tudnak összehozni, de ebből a mezőnyből is kiemelkedik az MTK. Június 13-án el kell kezdenünk a felkészülést, egy hetet szeretnék arra áldozni, hogy azok a játékosok, akik kölcsönben vannak, vagy a jelenlegi labdarúgók közül akiket nem ismerek, őket minél előbb megismerjem. Szeretném tudni, hogy minden posztra megvannak a megfelelő játékosok, ehhez szükségem van négy-öt edzésre, aztán majd az érdemi munka egy hat hetes felkészülés lenne, június 20-tól a bajnokság kezdetéig. Ha kialakult egy 25-ös keret, amiben három kapus van, akkor azt gondolom, hogy azzal neki lehet ugrani az NB II-nek – zárta a szakmai igazgató.

Olvastad már?
Eldőlt, ki lesz Bognár György utódja Pakson
A paksiak mindenképpen a fiatal szakembert akarták megszerezni kispadjukra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz