MTK

Az NB II éllovasa is elkezdi a kiscsoportos edzéseket - mindenkinél negatív lett a koronavírus-teszt eredménye

Szigorú előírások mentén újabb szakaszába lép az MTK Budapest felkészülése a bajnoki folytatásra.
Privacsek András 2020. április 26., vasárnap 14:03
Szigorú előírások mentén újabb szakaszába lép az MTK Budapest felkészülése a bajnoki folytatásra.
Szerző: Privacsek András 2020. április 26., vasárnap 14:03

Mint ismert, az MTK Budapest labdarúgói az elmúlt hetekben otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a szakmai stáb által előírt munkát. Hétfőtől újabb szakaszba lép az NB II éllovasának felkészülése: rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett a felnőtt együttes számára folytatódnak az edzések a Lantos Mihály Sportközpontban.

Fontos információ, hogy a keret tagjai - így a játékosok és a szakmai stáb is - csütörtökön szűrővizsgálaton vettek részt - a jó hír, hogy mindenkinél negatív lett a koronavírus-teszt eredménye.

- A protokoll előírásoknak megfelelően minden játékosnál és stábtagnál elvégeztük a garatból vett minták révén a vírustesztet – tájékoztatta az mtkbudapest.hu-t Dr. Dreissiger Imre csapatorvos. - Mindenkinél negatív lett az eredmény, de a játékosoknak és az edzőknek is hangsúlyoztuk, hogy a teszt azt mutatja ki, hogy a végzés idejében senki nem volt fertőzött, így azt kértük mindenkitől, hogy a tesztet követően még szigorúbban tartsák be a karantén előírásait, mielőtt hétfőn közös munkába állnak.

Jövő szerdán újabb tesztre kerül sor: vénásan, vérből veszünk mindenkitől mintát. Ennek az a lényege, hogy a jelenleg ismert szakirodalom alapján így nagy valószínűséggel kimutatható, esetleg átesett-e valaki korábban fertőzésen, kialakult-e nála olyan ellenanyag, amely a jelenlegi tudás szerint nagyfokú - ha nem is 100%-os - védettséget biztosíthat a következő fertőzéssel szemben.

- A játékosok természetesen konkrét tanácsokat is kaptak: egyrészt szurkolóink számára is hasznos információ lehet, hogy nagy számú vizsgálat alapján azt mondja a szakirodalom, hogy azoknál az embereknél jelentkeztek a koronavírus súlyosabb tünetei, akiknél a cink és a szelén szintje alacsony volt. Ezért a virológusok azt javasolják, hogy a két nyomelemet érdemes lehetőleg naponta szedni - ezt tanácsoltuk a játékosoknak is.

Fontos előírás, hogy a labdarúgóknak az edzésre indulás előtt kötelező odahaza is a testhőmérséklet mérése, ezt megtesszük egyenként az edzőközpontba érkezéskor is, természetesen úgy, hogy a játékosok ne érintkezzenek egymással.

- Amennyiben a testhőmérséklet már az otthoni mérés esetén magasabb, akkor a játékosoknak természetesen azonnal kötelező kapcsolatba lépni klubunk orvosaival, igaz ez azokra az esetekre is, amikor bármi szokatlant éreznek az egészségi állapotukkal kapcsolatosan. 

A labdarúgók a tervek szerint a jövő héten három alkalommal edzenek majd közösen a Lantos Mihály Sportközpontban. Egy pályán egyszerre legfeljebb 10 fő tartózkodhat majd, ebben az edzést vezénylő stábtagok létszáma is benne van. A labdarúgók így kiscsoportokban, legfeljebb 6 játékos egyidejű részvételével edzenek majd Michael Boris vezetőedző instrukciói alapján, kerülve a fizikai kontaktust.

A játékosoknak és a stábtagoknak külön-külön kell érkezniük a sportközpontba, lehetőség szerint gépjárművel, és maszkot viselve.

A játékosoknak és stábtagoknak az MTK Budapest által biztosított felszerelésben kell megjelenniük az edzéseken, abban is kell távozniuk, és mindenkinek kötelessége egyénileg gondoskodni az edzésfelszerelés tisztításáról.

A játékosoknak és stábtagoknak az egészségük, és környezetük egészségének megóvása érdekében az eddiginél is szigorúbb módon kell betartaniuk a karantén szabályait, így lehetőség szerint az edzéseken kívül minden egyéb közösségi tevékenységtől, programtól szigorúan tartózkodniuk kell.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz