MTK

A nyári Eb-n is ott lehet az MTK új válogatott igazolása

A 27 éves Nikolai Alho személyében finn válogatott szélsővédőt igazol az MTK Budapest, januárban csatlakozik a kék-fehérekhez a potenciális Eb-résztvevő.
Dudás Gábor 2020. december 21., hétfő 10:25
A 27 éves Nikolai Alho személyében finn válogatott szélsővédőt igazol az MTK Budapest, januárban csatlakozik a kék-fehérekhez a potenciális Eb-résztvevő.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 21., hétfő 10:25

Nikolai Alho január 1-én csatlakozik az MTK Budapest együtteséhez, miután az angol állampolgársággal is rendelkező finn szélsővédő aláírta szerződését. Alho a legeredményesebb finn klubcsapattól érkezik, a bekk ugyanis eddig a HJK Helsinki csapatkapitánya volt. Csapatával ötször volt bajnok és kétszer kupagyőztes, egyszer az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

A 172 cm magas jobb oldali védő 7-szeres finn válogatottnak (valamint sokszoros korosztályos válogatottnak) mondhatja magát, 2020-ban hat alkalommal is pályára lépett a nemzeti együttesben, amelynek stabil tagjaként jó eséllyel pályázhat arra, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokságon is - írja az mtkbudapest.hu.

Alho eddigi klubjaiban 283 mérkőzésen 31 gólig jutott, valamint kiosztott 36 gólpasszt is.

- Niko gyors, technikás, az egy az egy elleni játékban rendkívül erős, univerzális játékos, aki szélső hátvédként és támadóként is a csapat hasznára lesz. Csapatkapitánya volt Finnország legnagyobb klubjának, valamint stabil tagja a finn válogatottnak. Örülök, hogy minket választott - mondta a hivatalos aláírást követően Polyák Balázs sportigazgató a klubhonlapnak.

Amely egy összeállítást is közzétett az MTK új igazolásáról:

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz