MTK

14 éves ifista edzett az MTK felnőttcsapatával - a fájó emlék ünnepnappá változott

Az MTK fiatal tehetségénél egy évvel ezelőtt agyvelőgyulladást diagnosztizáltak és kórházba kezelték. Akaraterejének köszönhetően felépült a betegségéből, és most - egy évvel később - a felnőtt csapattal edzhetett a napokban, és részt vehetett a Fradi elleni találkozót megelőző taktikai értekezleten is.
Csakfoci Admin 2020. november 30., hétfő 13:11
Az MTK fiatal tehetségénél egy évvel ezelőtt agyvelőgyulladást diagnosztizáltak és kórházba kezelték. Akaraterejének köszönhetően felépült a betegségéből, és most - egy évvel később - a felnőtt csapattal edzhetett a napokban, és részt vehetett a Fradi elleni találkozót megelőző taktikai értekezleten is.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 30., hétfő 13:11

Szinte napra pontosan egy éve az egész MTK-családot megrázta a hír, hogy csapat fiatal tehetségénél, Herczeg Botondnál agyvelőgyulladást diagnosztizáltak és kórházban kezelték. A 14 éves játékost csapattársai, edzői és klubunk is támogatásáról biztosította, és utólag elmesélte, hogy a futball tartotta benne leginkább a lelket. Hála az orvosok áldozatos munkájának és a fiatal tehetség akaraterejének, kitartásának, viszonylag gyorsan felépült betegségéből.

- Nem tudtam beszélni, nem éreztem a fél oldalamat. Anyukám azt hitte, stroke-ot kaptam. Kihívta a mentőket, kijöttek és bevittek a kórházba. Megnéztek, semmi nem volt, majd este elvittek MRI-vizsgálatra, ami semmit nem jelzett. Másnap meglumbáltak és akkor kiderült, herpeszes agyvelőgyulladásom van - elevenítette fel a történteket az MTK TV-nek Herczeg Botond, aki idén januárban már ismét edzésbe állhatott, és az első tavaszi fordulóban pályára is léphetett.

A rá jellemző motiváltsággal és elszántsággal dolgozik azóta is, 14 évesen már az MTK U16-os csapatában is pályára lépett, ám november 26. számára egy kellemetlen emlékű napként maradt meg, mert egy éve az említett dátumon kapta meg a rossz híreket. A klub a szülőkkel karöltve azonban szerette volna, ha a rossz emlékek eltűnnek, ezért idén november 26-án, fiatal játékos felnőtt csapattal edzhetett, sőt, részt vehetett a Ferencváros elleni találkozó taktikai értekezletén is.

- Felkeltem, tudtam, hogy iskola van, tanulni kell. Hallottam, anya meg apa beszélget arról, hogy kilenc órakor el kell indulni. Nem tudtam hirtelen, hogy hova kell menni. Közölték vele, menjek fel öltözni, mert megyünk. Utána mondták, menjek le, mert van valami a számomra.

Lementem, ott álltam előttük, és mondták, hogy ez a nap ne arról legyen emlékezetes, hanem arról, hogy ma a felnőtt csapattal fogok edzeni.

Először mindenkit magáztam, majd megkérdeztem, hogy lehet-e tegeződni. Nagyon izgultam, mert más volt a környezet a saját csaptársaimhoz képest. Mégiscsak idősebb játékosokról van szó, akiknek sokkal több perc van a lábukban, mint az enyémben, és sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek, mint én - mondta Botond, akiről a felnőtt csapat vezetőedzője, Michael Boris is nyilatkozott.

- Egészen hihetetlen történet, amin átment. Messziről tért vissza és nagyon örülök, hogy a bemelegítést elvégezheti a nagy csapattal. Minden fiatal játékosnak nagy élmény lehet a felnőtt csapattal edzeni, és remélem, a teljes felépüléséhez is jó szolgálatot tesz majd. Hallom, nagy rajongója Gerzsonnak (Gera Dániel - a szerk.), biztos, hogy vele is tud passzolni egy-kettőt.

Botond nagy napjáról a következőképpen vélekedett.

- Nagyon jó volt az edzés, érződött az intenzitás, és az is, hogy mennyivel előrébb tartanak fizikailag. Nagyon jól passzolnak, játszanak, és más a gondolkodásmenetük. Nem vesznek el abban, hogyan kell átvenni a labdát, már előre tudják, hogy mit kell csinálni és szerintem ez meghatározó a felnőtt futballban. Érződik rajtuk, hogy mennyire sokat tesznek azért, hogy ők legyenek a legjobbak a pályán - fogalmazott az MTK fiatal tehetsége, aki hozzátette, tetszik neki Gera Dániel játékfelfogása, és az is, ha bárki megsérül a csapatból, segíti egymást. Mint mondta: az egész csapat neki olyan, mintha egy család lenne.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz