Milliós fizetések az NB II-ben is: "Itt elszabadult a pokol"

Zalaegerszegen is találkoztak már az egyre irreálisabbá váló igényekkel és feltételekkel.
Dudás Gábor 2017. július 24., hétfő 9:30
Zalaegerszegen is találkoztak már az egyre irreálisabbá váló igényekkel és feltételekkel.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 24., hétfő 9:30

Néhány hete Nagy Tibor váci vezetőedző fakadt ki csapata honlapján, mondván irreális fizetési igényekkel találkoztak többször is az átigazolási tárgyalások során.

Állandó tárgyalásban vagyunk játékosokkal, de azt azért hozzá kell tenni, hogy itt elszabadult a pokol. Nagyon nehéz játékosokat igazolni, hihetetlenül nagyok az anyagi elvárásaik. A Győr, a Kisvárda és a Békéscsaba olyan fizetéseket, olyan lehetőségeket ajánl játékosoknak, amelyekkel mi nem tudjuk felvenni a versenyt, de úgy gondolom, hogy nem is kell.

Nem szeretném, hogy az történjen, ami másutt, hogy egy posztra összevásárolunk hat-hét játékost, akik közül sokan ülnek a padon, vagy még ott sem. Úgy gondolom, hogy inkább fiatalokat kell Vácra hoznunk – erősítsük meg őket a felnőtt futballra, és nézzük meg, hogy a következő években mire leszünk képesek! Az persze biztos, hogy nagyon nehéz év vár ránk, de ha anyagiakkal nem tudjuk felvenni a versenyt, akkor munkával kell – mondta a korábbi 17-szeres magyar válogatott védő.

Megnőtt a magyar játékosok fizetésigénye - ez a magyarázat

Ennek kapcsán kereste meg a Zalai Hírlap a ZTE FC vezérigazgatóját, Ágoston Zoltánt, aki azt mondta, olvasta Nagy Tibor nyilatkozatát, és teljesen egyetért vele.

Mi is szembesülünk evvel a tárgyalásaink során, kiugró esetben akár egy és kétmillió forint közötti havi bérigényekkel is találkozni.

Az köztudott, hogy az MLSZ ajánlásainak köszönhetően megemelkedett a magyar játékosok értéke, ezáltal pedig az igényeik is, amiről az NB I kapcsán sokat cikkeztek az elmúlt időben is, egyes hírek szerint az élvonalban vannak 5-8 milliót kereső magyarok is. A fiatal-szabálynak köszönhetően pedig egy igazán jó fiatalnak is jóval nagyobb az értéke.

A Nagy Tibor és Ágoston Zoltán által elmondottak szerint tehát 1-2 milliót kérő játékosok is vannak az NB II-ben, a hajrazte.hu úgy tudja azonban, hogy ők nem Zalában futballoznak, hiszen vannak a Zeténél tehetősebb klubok is a második ligában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Slaven Belupo
Ricardo Moniz
Ricardo Moniz leendő pályaedzője elismerte, a holland szakember veszi át a horvát élvonalbeli Slaven Belupo irányítását.
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
Tovább az összes átigazoláshoz