Fotó: www.veol.hu/Pesthy Márton

"Mást vártam a Vasastól", avagy kés a hátba - a fair play szellemét hiányolja a bajban lévő NB II-es csapat

Két NB II-es csapat is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt a hétvégi forduló előtt. Az FC Ajka és az ETO FC Győr is halasztást kért, a két ellenfél pedig másképp reagált a kérelemre: a budaörsiek belementek a halasztásba, Angyalföldön viszont ehhez nem járultak hozzá. A csakfoci.hu-nak az Ajka elnöke és a Budaörs sportigazgatója is reagált az üggyel kapcsolatban.
Nyikes Zoltán 2020. október 23., péntek 12:35
Fotó: www.veol.hu/Pesthy Márton
Két NB II-es csapat is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt a hétvégi forduló előtt. Az FC Ajka és az ETO FC Győr is halasztást kért, a két ellenfél pedig másképp reagált a kérelemre: a budaörsiek belementek a halasztásba, Angyalföldön viszont ehhez nem járultak hozzá. A csakfoci.hu-nak az Ajka elnöke és a Budaörs sportigazgatója is reagált az üggyel kapcsolatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 23., péntek 12:35

Péntek délelőtt a másodosztály 12. helyén álló FC Ajka a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a csapatukat sem kerülte el a koronavírus-járvány, éppen ezért a vezetőség a jelenlegi vis major helyzetben azt látta a legjobb megoldásnak, ha a hétvégi mérkőzés elhalasztását kezdeményezi. Mint ismert, az MLSZ elnökségének korábbi határozata szerint csapatonként egy mérkőzést lehet elhalasztani a járványra hivatkozva, de azt is csak az ellenfél, jelen esetben a Vasas hozzájárulásával lehet.

"Együttesünk azonban hiába adott be halasztási kérelmet, ellenfelünk a fair play szemléletet figyelmen kívül hagyva, nem járult hozzá a halasztáshoz, így nincs más választásunk, a hétvégén pályára kell lépnünk" – olvasható az ajkaiak közleményében.

A csakfoci.hu az üggyel kapcsolatban megkereste az FC Ajka elnökét, Geri Gyulát, aki hosszabban is kifejtette véleményét a kialakult helyzetről.

– Az nem kifejezés, hogy meglepődtünk a Vasas döntésén, mást vártam tőlük. Őszintén leírtuk, hogy jelen pillanatban hét koronavírusos játékosunk van, egy labdarúgónk pedig a napokban tért vissza a fertőzést követően, hat hét kihagyás után. Megmondom őszintén, a legnagyobb tanulsága ennek a kialakult helyzetnek, hogy egy visszatérő játékos fizikai állapota katasztrofális, annyira legyengítette a szervezetét a vírus. De összességében azt is elmondanám, hogy ilyen helyzetben egy szolidárisabb közeget kellene létrehozni.

Megértettük, hogy az elnökségi határozatban az áll, hogy az ellenfélnek is bele kell egyeznie a halasztáshoz, hogy elmaradjon egy mérkőzés, de szerintem ez hibás határozat, ennek így semmi értelme.

Amikor egy csapat halasztást kezdeményez, akkor felhívja a figyelmet arra, hogy egy gyengébb kerettel tudna csak kiállni, és az ellenfelek ilyenkor ezt kihasználva nagyon szívesen döfnek kést a másik csapat hátába. Vannak kivételek természetesen, hiszen a Budaörs teljesen korrekt módon elfogadta a Győr halasztási kérelmét. Beszéltem telefonon a Vasas ügyvezetőjével, Nagy Miklóssal, akivel egyébként korrekt a viszonyunk, ő elmondta, hogy sajnálja, de a klubnál úgy döntöttek, hogy ezt a mérkőzést nem szeretnék elhalasztani, mi nem tudunk mást tenni, tudomásul vesszük. A mérkőzéssel kapcsolatban még hozzátenném, hogy a fertőzöttek mellett két súlyos sérültünk is van, sőt ma reggelre belázasodott még egy játékosunk is, aki tegnap még negatív PCR-teszttel rendelkezett. Hozzátenném - bár semmi összefüggést nem keresek ezzel kapcsolatban -, hogy Ajkán van egy járványkórház és elképzelhető, hogy nálunk valamilyen úton-módon koncentráltabb a fertőzés. Ez van... Ha kell, két kapusunk is mezőnyjátékost fog játszani – nyilatkozta honlapunknak Geri Gyula.

Ennek a helyzetnek a kezelésére egy másik példát is láthatunk a hétvégi forduló előtt, hiszen tegnap délután hivatalossá vált, hogy az ETO FC Győr-Budaörs NB II-es mérkőzés elmarad, miután a nagyszámú koronavírusos megbetegedések miatt az ETO kérelmezte  halasztást, a Budaörs pedig elfogadta azt. A csakfoci.hu megkereste az NB II második helyén álló együttes sportigazgatóját, Tüske Rolandot is, aki az alábbiakat mondta a döntésükkel kapcsolatban.

– A mi álláspontunk ezzel kapcsolatban ugyanaz, ami eddig volt:

mi szeretjük, ha a pályán dőlnek el a dolgok.

Semmilyen klubon belüli egyeztetés, vagy hosszas gondolkodás nem előzte meg ezt a döntésünket, egyértelmű volt számunkra, hogy elfogadjuk a Győr kérelmét. Beszéltem az ETO ügyvezetőjével, Soós Imrével, akit személyesen is nagyon jól ismerek, és nagyon hamar kiderült a részünkről, hogy ez lesz a reakciónk, azt gondolom, ez teljesen természetes. Nagyon jó a kapcsolat a két klub között, de nem ez befolyásolta a döntésünket – mondta honlapunknak a budaörsiek sportigazgatója.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz