Fotó: kecskemetite.hu

Lehet, hogy mégis NB I-es játékos lesz a Diósgyőrbe szerződő kecskeméti gólvágó: "Fájó szívvel mondanánk le róla"

A KTE ügyvezetője elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a Széktói Stadionban fogadhassák az NB I-es ellenfeleket. A vezetőedző szerint meg kell erősíteni a keretet új igazolásokkal.
Nyikes Zoltán 2022. május 18., szerda 13:48
Fotó: kecskemetite.hu
A KTE ügyvezetője elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a Széktói Stadionban fogadhassák az NB I-es ellenfeleket. A vezetőedző szerint meg kell erősíteni a keretet új igazolásokkal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 18., szerda 13:48

A Diósgyőri VTK újabb botlásával hétfőn hivatalossá vált, hogy a Kecskeméti TE lesz a második feljutó az NB I-be. Az ezüstérmet szerző klub ügyvezetője, dr. Filus Andor a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt arról, hogy a saját stadionjában tudja-e majd fogadni az ellenfeleket a KTE az élvonalban

– A Széktói Stadion a jelenlegi állapotában nem alkalmas az NB I-re, de ezen a héten fogok még egyeztetni az MLSZ-szel, a mi részünkről és a város részéről is azon vagyunk, hogy olyan feltételeket tudjunk biztosítani, ami legalább a minimum feltételeknek elegendő, hogy minél hamarabb hazai pályán tudjunk játszani, akár már az első fordulóban is. A licenc leadásának határidejéig az MTK Budapest stadionját jelöltük meg, de a licenc leadás után megkerestünk más klubokat is, például másik budapesti klubot is, de nem titok, a szegediek is szívesen látnának minket a Szent Gellért Fórumban. Ez még nincs eldöntve százszázalékosan, de bízom benne, hogy egy-két héten belül pont kerül az ügyre és be tudjuk jelenteni véglegesen, hogy hol kezdjük az NB I-et –  mondta az ügyvezető, aki azt is megerősítette, hogy marad Szabó István a KTE vezetőedzője az NB I-ben is.

A műsor vendége volt Szabó István vezetőedző is, aki a csapat megerősítéséről is beszélt.

– Szükség van új játékosokra. Az átigazolási politikát a héten fogjuk átbeszélni, úgy gondolom, akár a vezetőség, akár a szakmai igazgató és jómagam is látjuk, hogy a megnövekedő minőség, a magasabb szint minket is arra kényszerít, hogy kell játékosokat igazolni – mondta Szabó, aki kitért az egyik legfurcsább helyzetben lévő játékosra, Lukács Dánielre is, aki a következő idénytől a Diósgyőr labdarúgója lesz, tehát marad az NB II-ben.

A pillanatnyi helyzet az, hogy Lukács Dániel Diósgyőrbe távozik, de meglátjuk majd, hogy ebben az ügyben lesz-e más fejlemény. Fájó szívvel mondanánk le róla.

A vezetőedzőnek felvetették, belegondolt-e már, hogy a következő idényben a Ferencváros, a Budapest Honvéd, az Újpest, vagy épp a Puskás Akadémia ellen fognak játszani.

– Nem szeretném, ha nagyképűen hangozna, de volt alkalmam megbízott vezetőedzőként NB I-es edzőnek lenni, vagyis megszokhattam már ezt a feladatot. Minden tiszteletem ezeké a csapatoké, de nem hiszem, hogy kisebb név lenne Győr, Szombathely, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Diósgyőr vagy épp a Vasas. A Kecskemét színeiért szeretnék küzdeni és megvalósítani azt az álmot, hogy a következő szezon után is NB I-esek maradjunk. Ehhez kell ez a hit, ez a szenvedély. A tiszteletünk megvan, de saját magunkat is ugyanúgy tisztelnünk kell – mondta Szabó, aki szerint 36-40 ponttal már sikerülhet elérniük a bennmaradást jövőre.

Olvastad már?
Csercseszov: “Egy játékost már igazoltunk” - megerősítette azt is, kik távoznak a Fraditól
Sztanyiszlav Csercseszov Pászka Lórándról, Tokmac Nguenről és a korábbi, Samy Mmaee-val való incidenséről is beszélt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Tovább az összes átigazoláshoz