Kritikus a helyzet: Csődbe mehet a magyar klub, ha a játékosok nem fogadják el a drasztikus bércsökkentést

Az NB II meglepetéscsapatát is elérte a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatás. A Siófok tulajdonosa szerint kritikus a helyzet, ezért nagyon jelentős bércsökkentésre készülnek.
Privacsek András 2020. március 31., kedd 11:17
Az NB II meglepetéscsapatát is elérte a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatás. A Siófok tulajdonosa szerint kritikus a helyzet, ezért nagyon jelentős bércsökkentésre készülnek.
Szerző: Privacsek András 2020. március 31., kedd 11:17

A Siófok üde színfoltja az idei NB II-es szezonnak. A Balaton-partiak a 9. forduló után a feljutást érő második helyen álltak, de még idén februárban is a harmadik pozícióban voltak. A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások azonban elérték a Siófokot is. Több más magyar klubhoz hasonlóan a kék-sárgák is nagyon komoly intézkedésekre kényszerülnek. Információink szerint akár 50 százalékkal is csökkenthetik a játékosok bérét.

- Maradjunk annyiban, hogy kritikus a helyzet és igen jelentős, drasztikus bércsökkentést tervezünk - kezdte György Tamás, a BFC Siófok tulajdonosa a csakfoci.hu-nak. - Hétfőn a csapat képviselőinek vázoltam a tervet és arra kértem őket, hogy lehetőleg péntekig adjanak választ.

Bízom benne, hogy a játékosaink is átérzik a helyzet súlyosságát és meg tudunk velük egyezni. Amennyiben ugyanis nem fogadják el az új ajánlatot, úgy a klub csődbe mehet.

A klubtulajdonos megerősítette, hogy a bércsökkentés nem csak a járvány idejére szól.

- Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok klub kisebb összegből tud majd gazdálkodni a jövőben, a játékosok bére pedig konszolidálódni látszik. A tulajdonosokat és a szponzorokat már vagy elérte a járvány okozta negatív gazdasági hatás, vagy majd el fogja érni.

Az NB II-es csapatok egy jelentős része a túlélésért fog küzdeni

– vázolta a nem túl pozitív jövőt a siófoki tulajdonos.

Olvastad már?
"A magyar játékosok túlárazottak" - újabb hazai csapatnál csökkentik jelentősen a fizetéseket
Egyre több NB I-es és NB II-es csapat kényszerül arra, hogy csökkentse játékosai bérét. Ezúttal a Nyíregyháza ügyvezetője mondta el, milyen intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megmaradjon a klub stabilitása.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz