Közleményben üzent az MLSZ-nek az NB I-re pályázó csapat

Sérülhet a sportszerűség szelleme? Soroksáron tanácstalanok az elhalasztott meccs és az eltiltások miatt – várják a szövetség mielőbbi döntését.
Dudás Gábor 2017. május 5., péntek 10:32
Sérülhet a sportszerűség szelleme? Soroksáron tanácstalanok az elhalasztott meccs és az eltiltások miatt – várják a szövetség mielőbbi döntését.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 5., péntek 10:32

Ahogy arról beszámoltunk, a Soroksár 3-1-s vezetésénél, a 61. percben félbeszakadt az NB II egyik élcsapatának szerdai találkozója a Szeged Grosics Akadémia ellen, a villámlás miatt küldte a bíró a csapatokat az öltözőbe, és még nem döntöttek arról arról, újra kell-e játszani a teljes meccset, vagy folytatják a felek ott, ahol abbahagyták.

A feljutásért küzdő Soroksárnál viszont aggódnak a döntés késlekedése miatt, pláne annak tükrében, hogy két alapemberük eltiltását is érintette a találkozó. A másodosztályú a klub közleményt adott ki.

"Mint köztudott, 3-1-es vezetésünknél, a 61. percben, villámlás miatt félbe szakadt csapatunk szerdai bajnoki mérkőzése a Szeged együttese ellen. Hogy mi lesz a találkozó sorsa, újra kell-e játszani a teljes meccset, esetleg csak a hátralévő 29 percet kell pótolni, vagy éppen a 3-1-es állás lesz a végeredmény, arról az MLSZ Versenybizottsága dönt. Ám ezen felül is akad nyitott kérdés ...

Igazából nincs időhöz kötve, hogy a félbe szakadt összecsapás sorsáról határozzon a bizottság, hiszen a bajnokság folytatását illetően mindegy, ma vagy egy hét múlva születik döntés. (A fair play szelleme, a bajnokság kiélezett hajrája miatt azért ildomos lenne, ha gyorsan felszállna a füst.) Ugyanakkor akad olyan kérdés, melynek megválaszolása nem tűr halasztást, hiszen máris nyakunkon a következő bajnoki összecsapás.

 

Gengeliczki Gergő és Csilus Tamás egy hete, Dorogon begyűjtötte ötödik sárga lapját, így nem léphettek pályára a szerdai bajnokin. Azzal viszont, hogy a Szeged elleni meccs félbe szakadt - olyan, mintha nem is lett volna -, kérdésessé vált, hogy az MLSZ letöltöttnek nyilvánítja-e eltiltásukat. Ha igen, pályára léphetnek vasárnap, ha nem, akkor ki kell hagyniuk a Cegléd elleni meccset (is). Az viszont dupla büntetést jelent számu(n)kra, hiszen az egymeccses eltiltásból azonnal kettő lesz. És ez újabb kérdést vett fel. Ha csak pótolni kell a félbe szakadt meccs 29 percét, a csapatoknak ugyan abban az összeállításban kell pályára lépniük, mint ahogy befejezték szerdán? MI van, ha valaki megsérül addig, esetleg kisárgul vagy kiállítják?

Száz szónak is egy vége, az MLSZ Versenybizottságának nagyon gyorsan, lehetőleg még a hét végi bajnoki forduló előtt határoznia kellene a Soroksár SC-Szeged meccs ügyében, hogy ne sérüljön a sportszerűség szelleme" – olvasható a klubhonlapon.

TABELLA: Az NB II állása itt - kattints! 

A Soroksár korábban azt is jelezte, hogy a versenykiírás pontosan megszabja, mi a teendő a bajnoki mérkőzések félbeszakadása esetén. Ezek szerint,

"ha a szünet előtt fújja le a találkozót a játékvezető, minden esetben újra kell játszani a teljes 90 percet. Amennyiben a második félidőben kénytelen a játékvezető véget vetni a mérkőzésnek - függetlenül attól, hogy a 46. vagy a 89. percben történik mindez -, minden esetben az MLSZ Versenybizottsága dönt arról, hogy csak a még hátralévő időt kell pótolni vagy újrajátszást rendel el".

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz