NB I: A ZTE elérte a célját, dögunalmas meccsen biztosította be a bennmaradást

Az NB I 32. fordulójában felejthető mérkőzésen, gól nélküli döntetlent játszott a ZTE a Kisvárda ellen, ezzel bebiztosította bennmaradását az élvonalban.
Csakfoci Admin 2021. május 1., szombat 18:48
Az NB I 32. fordulójában felejthető mérkőzésen, gól nélküli döntetlent játszott a ZTE a Kisvárda ellen, ezzel bebiztosította bennmaradását az élvonalban.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 1., szombat 18:48

Kellemes futballidő volt, a délután öt órai kezdés körülbelül ezer nézőt csalogatott ki a ZTE Arénába. Hiába a nézők öröme, akik újra meccset láthattak élőben, helyzeteket alig láthattak a kedvenceiktől. Inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, Demjénnek és Dombónak nem kellett nyújtózkodnia.

Sok említésre méltó esemény híján a 25. percben Karabeljov próbálkozása a bal felső sarok mellett kötött ki. Három perccel később Gergényi centerezése után a középen érkező Futács maradt le a labdáról. A játékrész zárásaként Szánthó szögletéből Gergényi a 13. sorba küldte a labdát.

Fordulás után nem változott a játék képe. A kívülálló szemével azt is hihettük, a két csapat játékosai egy hét alatt mintha elfelejtettek volna focizni: keveset, lassan futva szövögették támadásokat. Többségében a pontatlan passzok, lövések jellemezték a második negyvenöt percet. Ilyen volt az 57. percben kisvárdai részről Bumba 24 méterről eleresztett lökete, ami célt tévesztett. A másik oldalon Zimonyi és Bobál próbálkozása hasonlóan végződött.

A hajrában, a cseréknek köszönhetően minimálisan felpörögtek a csapatok, de ez számottevő helyzetekben, sőt, gólokban sem mutatkozott meg. Az eredmény nem változott, a gól nélküli döntetlennek a ZTE örülhetett, hiszen bebiztosította bennmaradását az élvonalban.

NB I, 32. forduló

ZTE FC-Kisvárda 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

ZTE FC: Demjén - Szépe (Németh 86.), Bobál, Kálnoki-Kis, Gergényi - Favorov (Kovács 88.), Sankovic - Szánthó, Koszta (Tajti - a szünetben), Könyves (Babati - a szünetben) - Futács (Zimonyi 63.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Kravchenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov (Zlicic 76.) - Ötvös (Navrátil - a szünetben), Bumba, Sassá (Camaj 68.) - Viana (Jelena 68.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz