Fotó: www.pfla.hu

Új vezetőedzőt neveztek ki az NB I-es csapatnál – de a "régi" tréner is marad

A Somogy megyei újoncnál hivatalosan is bejelentették az új vezetőedzőt, ám továbbra is az öt év után a csapatot ismét az élvonalba juttató tréner fog irányítani.
Nyikes Zoltán 2019. július 5., péntek 11:23
Fotó: www.pfla.hu
A Somogy megyei újoncnál hivatalosan is bejelentették az új vezetőedzőt, ám továbbra is az öt év után a csapatot ismét az élvonalba juttató tréner fog irányítani.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 5., péntek 11:23

Az NB I-es újonc Kaposvári Rákóczi FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy

a pro licenccel rendelkező Disztl László lett a csapat vezetőedzője.

A közlemény megjegyzi, hogy az öt év után ismét élvonalba jutó együttest a folytatásban továbbra is Waltner Róbert irányítja majd, de Disztl számos tapasztalattal, tanáccsal, ötlettel tudja segíteni kollégáját. Waltner jelenleg A-licences edzői végzettséggel rendelkezik, ami a jelenlegi szabályok értelmében a másodosztályig elég vezetőedzői pozíció betöltésére, ám a klubhonlap kiemeli, hogy

az ambiciózus szakember természetesen nem áll meg, s amint indul, beiratkozik a pro licences képzésre.

Disztl Lászlót nem kell különösen bemutatni a magyar labdarúgás szerelmeseinek, a korábbi kiváló labdarúgó ugyanis számos kiemelkedő eredményt ért el ebben a sportágban. Testvérével, Péterrel együtt került Bajáról Székesfehérvárra, ahol mindketten részei voltak a Videoton nagy UEFA-kupa menetelésének. Ezt követően a Budapest Honvéd csapatához kerültek, ahol két magyar bajnoki címet is bezsebelhettek, majd Disztl László Belgiumban folytatta pályafutását. A védő itt is szép sikereket ért el, hiszen két bajnoki aranyig és egy kupagyőzelemig menetelt az FC Bruges csapatával. Továbbá szerepelhetett a KEK-ben és a Bajnokok Ligájában is. A magyar válogatottban 1984 és 1993 között 28 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő csapatnak.

Disztl László az edzői diplomáját Belgiumban szerezte meg. 1995-ben kezdett el dolgozni a székesfehérvári utánpótlásban, majd később a felnőtt csapat edzője lett. 1999 és 2000 közt Zalaegerszegen vállalt munkát. Majd volt a Veszprém, a BKV Előre és a Mór edzője, valamit dolgozott az MTK utánpótlásánál is. 2005-ben tért vissza Székesfehérvárra, ahol vezette az utánpótlást, majd a második csapatot is. Vezetőedzőként legutóbb a szintén Somogy megyei BFC Siófoknál tevékenykedett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz