Saját szurkolói buktatták le az NB II-es csapatot: Pontlevonás járhat egy játékos miatt

Dvorschák Gábor sárga lapjait elszámolhatta a Kaposvár, amely egy esetleges pontlevonással még közelebb kerülhetne a kieséshez az NB II-ben.
Dudás Gábor 2021. április 26., hétfő 11:28
Dvorschák Gábor sárga lapjait elszámolhatta a Kaposvár, amely egy esetleges pontlevonással még közelebb kerülhetne a kieséshez az NB II-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2021. április 26., hétfő 11:28

"Az Ajka-Kaposvár mérkőzést közvetítő riporter meglepve vette észre, hogy a Rákócziban pályán van az öt sárga lapot gyűjtött Dvorschák Gábor. Az MLSZ adatbankja szerint Dvorschák valóban a Vasas ellen kapta meg az ötödik sárgáját..." - írta a vasárnapi másodosztályú bajnoki közben a somogyiak szurkolói oldala a Facebookon. A találkozót egyébként 3-1-re elveszítette a Rákóczi.

Bár a Rákóczinál úgy számoltak, hogy a védő már Szeged ellen letöltötte a sárga lapjai miatti eltiltását, alighanem tévednek (ők egy korábbi, a megyei I. osztályban kapott lapot is figyelembe vettek), Dvorschák vasárnapi pályára lépése pedig sokba kerülhet az egyébként is nehéz helyzetben lévő klubnak.

Az érvényben lévő szabályok szerint Dvorschák Gábor jogosulatlan pályára lépése miatt (ebbe a kategóriába esik "a játéktól el van tiltva, illetve 5 sárga lapos figyelmeztetés ellenére a soron következő mérkőzésen pályára lépett" az MLSZ versenyszabályzata szerint)

a szövetség egy pontot levonhat a Kaposvártól, amely így az utolsó előtti helyre kerülhetne az NB II tabelláján - egy évvel azután, hogy még az élvonalban szerepelt.

Olvastad már?
NB II: Dzsudzsák-gól a Loki győztes meccsén, a szakadék szélén a tavaly még NB I-es klub - eredmények
A Vasast üldöző DVSC és a Gyirmót is 3-1-re győzött hazai pályán vasárnap, miközben a Csákvár Szombathelyen aratott bravúros győzelmet, az egy éve még NB I-es Kaposvár pedig ajkai vereségével tovább süllyed a kiesés felé.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz