Fotó: facebook.com/bfcsiofok

Ismét rasszizmus miatt büntetett az MLSZ: Szektorbezárás az NB II-ben - fegyelmi

A siófoki szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt pénzbüntetésre és szektorbezárásra kötelezte az MLSZ a klubot.
Nyikes Zoltán 2022. november 11., péntek 8:42
Fotó: facebook.com/bfcsiofok
A siófoki szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt pénzbüntetésre és szektorbezárásra kötelezte az MLSZ a klubot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. november 11., péntek 8:42

Még október végén, az NB II 13. fordulója után számoltunk be arról, hogy az MTK Budapest–BFC Siófok NB II-es labdarúgó mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg a hazai drukkerek egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került.

Az üggyel kapcsolatban ezt követően megszólalt a siófoki klub is, amely támogatta az MTK elleni mérkőzés után történtek alapos kivizsgálását, és mélyen elítélték és elhatárolódtak a szurkolóik viselkedésétől.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága csütörtökön döntött a balhéról: a Siófokot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása és a mérkőzés után a stadion közvetlen környezetében történt rasszista megnyilvánulása)

pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, továbbá 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésén szektorbezárást is elrendeltek

- olvasható az mlsz.hu-n.

A FEB továbbá a PMFC–Szeged-Csanád GA mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, míg összevont eljárás alapján a Vasast a MOL Fehérvár FC elleni hazai mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) kötelezte pénzbüntetés megfizetésére.

Olvastad már?
A Honvéd-edző a saját döntését is dicsérte: "A játékosok bebizonyították, hogy a paksi meccs egyszeri kisiklás volt" - értékelések
Az NB I 15. fordulójának csütörtöki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz